¡Amelia Mola! 3D

Amelia mola! El mundo esta loco - Jimmy Gownley

Amelia mola! El mundo esta loco - Jimmy GownleyGownley, Jimmy. ¡Amelia mola! Barcelona: Planeta DeAgostini, cop. 2008

Amelia: supongo que deberíais saber que… mis padres se han separado. Por eso mamá y yo nos hemos mudado aquí con la tía Tanner. Todo esto es un poco raro. Y me hace sentir no sé… ¿culpable? Así que le he preguntado a mamá si la razón por la que se han separado era yo. Entonces se ha puesto muy nerviosa y ha intentando quitarle importancia haciéndose la graciosa. Me ha dicho… “si fuera así, nos habríamos separado ya hace muchos años” Así que ya sé algo sobre los adultos… no son graciosos.

Amelia McBride té 9 anys, els seus pares s’han separat i per això ha hagut d’abandonar el glamurós Manhattan per a anar a viure amb la seva mare a un petit poble “en medio de la nada en Pensilvania”.

Amelia mola! El mundo esta loco - Jimmy Gownley

Amelia és una nena decidida, curiosa i amb molt caràcter però que també se sent perduda i una mica sobrepassada per les decisions totalment incomprensibles dels adults que l‘envolten. No obstant això, no serà una víctima passiva dels esdeveniments, al contrari, perquè trobar una explicació per a tot és el seu lema, encara que les respostes que rep a les seves preguntes no sempre l’acaben de convèncer.

Així que ja des de les primeres pàgines de El mundo esta loco la nena ens abdueix i ens transforma a estones en el seu confident, a estones en a un integrant més de la seva colla, de tal manera que l’acompanyem en la descoberta del nou món: anar a una nova escola, fer nous amics, intentar entendre els seus pares; viure el dia a dia amb les seves rutines que ella transforma en fantàstiques aventures. I és que un dels grans encerts d’¡Amelia Mola! és el diàleg permanent amb el lector que converteix l’espai del còmic en una realitat tridimensional i que ens fa sentir com a molt propera la forma en que la nena viu la realitat o bé com interactua amb la resta de personatges de manera que, a mida que el còmic avança, no sabem en quin punt, els millors amics d’Amelia no són només Rhonda Bleenie, Reggie Grabinsky i Pijamaman sinó el lector o la lectora.

L’autor Jimmy Gownley, que reconeix haver-se inspirat en Snoopy i Carlitos de Charles M. Schulz, n’és l’il·lustrador i l’escriptor a més d’un activista del còmic conegut per les seves gires per biblioteques i escoles tot explicant el procés creatiu. Amb la sèrie dedicada a Amelia que inclou també el títol Lo que te hace feliz ha estar nominat a diferents premis com ara 13 Eisner i a 5 Harvey.

Un sentit de l’humor pungent, molt intel·ligent i agosarat, deixant sempre un marge molt ample per a la imaginació de qui llegeix, converteix aquest còmic en una lectura sense edats i molt recomanable.
 

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

1 comentari a “¡Amelia Mola! 3D”

  1. M’han vingut moltes ganes de llegir aquest còmic, sen’s dubte aniré a agafar-lo a la biblioteca més propera. Gràcies per la teva recomanació!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.