Tzar

Guybrush Threepwood Fa 7 anys Adults, Joves
1

TzarTzar. Madrid: FX Interactive, cop. 2002

Un dels meus jocs favorits d’estratègia en temps real. Supera en molt a l’Age of Empires. Totes dues sagues són semblants, però en aquest joc s’incorpora la màgia i personatges fantàstics (dracs, mags, orcs, esperits…). També és millor perquè està ambientat a l’Edat Mitjana, i les unitats i els edificis estan molt ben fets. A més has de seguir una història que pots anar modificant, semblant a un joc de rol. Hi ha tres civilitzacions: àrabs, europeus i asiàtics. Quan comences una campanya has de continuar amb la mateixa civilització, però pots aconseguir unitats d’altres civilitzacions i herois a les tavernes. També podràs comerciar amb els teus aliats i si conquereixes un edifici d’una civilització diferent, podràs ampliar les teves opcions.

La primera part que va sortir de Tzar es va dir The Burden of the Crown (El Poder de la Corona), al 1997, tot i que a Espanya no va arribar fins al 2000. Aquesta història és la única que és fictícia, les posteriors, tractaran sobre fets històrics. La campanya té 18 missions, on passaràs hores, hores i més hores intentant destruir l’enemic, alguns cops, avançant amb rapidesa, però gairebé o sovint, hauràs de tenir unes bones defenses, per rebutjar els continus atacs contraris, hauràs d’obtenir tots els recursos de la pantalla (fusta, aliments, pedra i or), fins poder tenir un exèrcit amb condicions, per poder conquerir el castell de l’invasor.

La segona part de Tzar és la Reconquista. En aquesta campanya has de continuar la història de la reconquesta de la península Ibèrica, començant per don Pelai, passant pel Cid, fins arribar a la conquesta de Granada. Aquí veurem per primer cop els sacerdots i els monjos.

La tercera part és Excalibur y el Rey Arturo. És una de les campanyes que més agraden, perquè surt Merlí enfrontant-se amb Morgana. També apareixen objectes màgics que facilitaran la batalla.

La quarta part és el Imperio de Gengis Khan. Però només són dues pantalles i es fa molt curta la història.

Per últim tenim Los Dominios de la Magia. Aquesta part potencia la part de rol del joc, i la màgia té més presència. Personalment no és la que més m’agrada.

Com la majoria de jocs d’estratègia, també tens un editor de mapes, on trobaràs molts detalls per configurar l’escenari. També pots jugar per Internet. El joc està traduït al castellà i genera una gran addició.


 

Escrit per | Guybrush Threepwood

Sóc Rubén de Biblioteques de Barcelona i sí, així seria en Guybrush després d'haver aconseguit ser el pirata més temible i respectat del Carib.

1 Comentari

  1. Jaume Serra

    17 febrer 2013 at 19:01

    Gran joc. És dels antics, però que en cara es pot jugar!!

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.