Un cor musical a l’institut

Neville Longbottom Fa 6 anys Adults, Cinema, Joves, LGTBI
4

GleeGlee. Primera temporada. Madrid: Twentieth Century Fox, 2010

Glee. Segunda temporada
Madrid: Twentieth Century Fox, DL 2011

La conjunció entre les sèries de televisió i el gènere musical no ha estat mai un terreny molt prolífic. És cert que recentment alguna sèrie molt coneguda ha dedicat algun capítol a aquest gènere, com per exemple Plats bruts, Buffy cazavampiros, Ally McBeal, Xena la princesa guerrera. Però no va ser fins que Disney Channel produís la trilogia de High School musical (Kenny Ortega, 2006, 2007, 2008) que es va veure possible la unió entre la televisió i el gènere musical.

Twentieth Century Fox Television va produir una sèrie de gènere musical, Glee, creada per Ian Brennan, Brad Falchuk i Ryan Murphy. La premissa de la sèrie és la següent: Will Schuester, un professor d’espanyol, vol que el grup coral de l’institut retrobi la glòria que tenia quan era alumne. Actualment, aquest grup no està ben considerat, ja que el formen els nois perdedors i que no són populars, però amb aspiracions de convertir-se en grans estrelles.

Ryan Murphy (Indianapolis, Indiana, 1965) és el cap visible de Glee, ja que va crear la sèrie Popular (1999-2001) i la seva sèrie més reconeguda Nip/Tuck (2003-2010), per la qual va guanyar un Globus d’Or a la millor sèrie dramàtica l’any 2005. Cal destacar que Ryan Murphy ha dirigit les pel·lícules Recortes de mi vida (2006) i Come, reza, ama (2010). Brad Falchuk és un estret col·laborador de Murhy, va participar amb ell a Nip/Tuck, i per a Ian Brennan Glee és la seva primera experiència televisiva.

La base de la sèrie és la frescor i diversió que desprenen tant els guions dels capítols com les actuacions dels propis actors. Els creadors buscaven cares noves amb una triple condició, que sabessin cantar, ballar i actuar. Per aquest motiu, alguns dels actors que participen, provenen del món del teatre musical.

Un altre fet sorprenent són les cançons utilitzades per les sèries, ja que es poden trobar des de cançons pop de cantants molt coneguts com Michael Jackson, Britney Spears o Madonna -justament les cançons d’aquests cantants són les protagonistes d’algun capítol especial- fins les últimes cançons que s’escolten actualment a la ràdio de Kate Perry, Adele, Rihanna o de Maroon 5. També cal destacar que hi ha moltes cançons que provenen d’obres del teatre musical com Rocky horror show, West side story o Grease per posar algun exemple. Destacaria també les coreografies de Zach Woodlee, ja que o bé intenten recrear la coreografia de la cançó que s’està homenatjant, o dissenya una coreografia original.

S’ha editat un disc amb les cançons que es canten a la sèrie que inclou el recull de cançons que es canten a la primera temporada i un disc especial del capítol dedicat a Madonna.

El repartiment de Glee

Els actors Diana Agron, Chris Colfer, Lea Michele, Mathew Morrison, Jane Lynch, entre altres, donen vida als personatges importants de la sèrie.

Glee ha guanyat prestigiosos premis com el Globus d’Or a la millor sèrie de comèdia els anys 2010 i 2011. I els actors Chris Colfer i Jane Lynch van guanyar el 2011 els Globus d’Or als millors actors de repartiment. Cal destacar que la primera temporada de la sèrie va guanyar 4 premis Emmy entre els que destaquen el de millor direcció en una sèrie de comèdia per a Ryan Murphy i Jane Lynch com a millor actriu de repartiment en una sèrie de comèdia.

Gràcies a l’èxit de la sèrie es va estrenar al cinema Glee en concierto (Kevin Tancharoen, 2011), una espècie de documental que es centra en un grup d’actuacions que van realitzar els actors cantant les cançons de la sèrie durant una gira realitzada als Estats Units.

Podeu gaudir de la promoció del primer capítol als Estats Units.

Escrit per | Neville Longbottom

Estudiant de valent a Hogwarts que un dia vaig fer un conjur i em vaig convertir amb el Rubén de la Biblioteca Joan Miró.

4 Comentaris

 1. Fina

  17 Març 2013 at 20:22

  Una sèrie sorprenent i divertida.

 2. David

  18 Març 2013 at 15:47

  Tan desvergonyida com positiva i divertida. Una bona manera de distreure’s i treure’s complexos i manies de sobre.

 3. Hatshet

  22 Març 2013 at 10:46

  Vaig veure els primers capítols i la veritat és que em van sorprendre, molt divertits! … però si he de ser sincera, aviat la sèrie em va cansar i, cap a la meitat, la vaig deixar.

 4. Gemma

  8 Abril 2013 at 18:40

  Aquesta sèrie és xulíssima!!! Divertida i molt entretinguda. Els actors canten molt bé (sobretot en Chris Colfer i la Lea Michelle) i les cançons són genials. M’encanteria tenir un cor d’aquests a l’institut!
  Felicitats pel bloc, em sembla ple de propostes interessants; he llegit algunes de les vostres recomanacions. Seguiu així!

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada