2

Foto: Jordi CasañasEren tres quarts de set de la tarda i el Saló de Cent estava ple de gom a gom. Tothom s’anava col·locant als bancs tot esperant escoltar  l’Albert Sànchez Piñol,  l’escriptor encarregat de fer el Pregó de la Lectura d’enguany i autor de la novel.la Victus.

Nosaltres estàvem esperant a tres convidades especials, les tres guanyadores del Concurs “Fotorecomana un llibre per Sant Jordi” que per primera vegada assistien a l’acte del Pregó i que no van parar de fer-se fotos al Saló de Cent de tant impressionades com estaven.

La Laia Solé, guanyadora del primer premi, ens explica que farà cosa d’un any es va fer el carnet de biblioteques per recomanció d’una amiga. Habitualment utilitza la Biblioteca Joan Miró perquè li queda prop de casa, però ens confessa que està enamorada de la de Fort Pienc a on assisteix a un club de lectura que li ha donat l’oportunitat de conèixer “gent genial”.

Fotorecomanació: El desassossec per Laia Solé

Fotorecomanació: El desassossec per Laia Solé

“Un diumenge vaig decidir desconnectar d’un treball que estic fent i anar a passejar fins la Biblioteca Joan Miró. Era tancada, és clar! Però vaig voltar pel parc i quan els sol ja s’amagava, vaig veure un raig de llum a la vora de l’aigua que envolta aquesta biblioteca. Vaig decidir seure una estona just allà i tancar els ulls…i per primer cop en 24 anys, vaig meditar durant vint minuts”.

Molt poètic, Laia! desitgem que et pugis comprar molts llibres amb el teu premi de cent euros i ens agrada molt que siguis usuària activa de les Biblioteques de Barcelona i que hagis descobert el Bibarnabloc. Alguna recomanació pels nostres lectors i lectores?

Doncs recomano Mil sols esplèndids, Tu vida en 65′ i Seguint el joc

El segon premi, un exemplar de Victus signat per l’autor, va ser per a la Idoia Recuenco una fotògrafa terrassenca que fa gairebé 14 anys que té carnet de biblioteques. Visita habitualment la Biblioteca Central de Terrassa, però està molt interessada en el Fons especial sobre la dona de la Biblioteca Francesca Bonnemaison i també n’és usuària.

Fotorecomanació: El fotógrafo per Idoia Recuenco

Fotorecomanació: El fotógrafo per Idoia Recuenco

De les biblioteques m’agrada la varietat del seu catàleg, les activitats que s’hi organitzen i aquesta voluntat d’aproximar i fer accessible la cultura a tothom. Vaig conèixer el Bibarnabloc a partir del concurs i ara en sóc una lectora assídua”

Recomano llegir Las Razones de Jo, escoltar My maudlin career (especialment la cançó French Navy)  i veure Las ventajas de ser un marginado.

I per últim us presentem a la Juanita Grillo, que és colombiana i que va arribar a Barcelona l’any 2011 per a realitzar un màster. De seguida que va conèixer la xarxa de Biblioteques de Barcelona se’n va fer el carnet. Normalment freqüenta tres biblioteques de la ciutat, Vila de Gràcia i Sagrada Família perquè li queden a prop , i la Xavier Benguerel per la seva especialització en literatura infantil i juvenil.

Fotorecomanció: Los pájaros per Juanita Grillo

Fotorecomanció: Los pájaros per Juanita Grillo

“Desde que llegué y descubrí la Biblioteques de Barcelona me han parecido uno de los mejores espacios culturales de la ciudad. Valoro lo fácil que es hacerse el carnet, que siempre hay una biblioteca cerca y el catálogo en línea es genial para buscar lo que necesitas. Me gustan las actividades que organizan, parecen tener en cuenta todos los gustos, todos los intereses, todas las edades. Se nota el compromiso real de hacer de la lectura parte de la ciudad y de cada uno de sus habitantes. Conocí el Bibarnabloc por el concurso y ahora lo miro con frecuencia, incluso lo utilicé para escoger el libro de mi chico por Sant Jordi”

“Recomiendo el álbum ilustrado La Isla, la película colombiana Los viajes del viento y la banda sonora de Las ventajas de ser un marginado (BSO Michael Brooks)”

Doncs ja sou dues que ens recomaneu la pel·lícula Las ventajas de ser un marginado, y no la tenim a les nostres biblioteques 🙁 l’haurem de comprar, no? La pel·li, la novel·la i la BSO!

Escrit per | Justine

Alexandria és la meva ciutat, i tot i que formo part d'un quartet m'agraden el triangles. Guapa, sofisticada, rica i misteriosa. En ocasions, i només per diversió, em faig passar per l'Anna Bröll i dic que treballo a Biblioteques de Barcelona.

2 Comentaris

  1. Xahrazad

    29 abril 2013 at 9:11

    Enhorabona a les guanyadores!

  2. Laia

    29 abril 2013 at 15:14

    Un plaer haver participat en aquest concurs i també en la celebració del Pregó per la lectura 2013!!

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.