Música entre copes

Neville Longbottom Fa 6 anys Adults, Música
2

Entre copas - Kent RolfeKent, Rolfe. Sideways: original motion picture soundtrack. London: Silva Screen, 2005

En Miles, un home divorciat, apassionat del vi i aspirant a escriptor, proposa fer un viatge per les vinyes amb la intenció de catar vins al seu millor amic, un actor que està a punt de casar-se. Durant aquestes cates, coneixen a dues dones que els faran canviar la seva manera de veure les coses.

Amb aquesta premissa, al 2004 es va estrenar la pel·lícula Entre copas dirigida per Alexander Payne, basada en la novel·la de Rex Pickett, amb els actors Paul Giamatti, Thomas Haden Church, Virginia Madsen i Sandra Oh en els papers principals.

La pel·lícula va rebre moltes nominacions i diferents premis. El premi més important va ser l’Òscar al millor guió adaptat per a Alexander Payne i Jim Taylor.

Per a compondre la banda sonora, el director va escollir al seu compositor habitual, Rolfe Kent (St Albans, Regne Unit, 1963), amb el que ja havia col·laborat a la pel·lícula Citizen Ruth (Alexander Payne 1996). El compositor es va donar a conèixer amb la pel·lícula Persiguiendo a Betty (Neil LaBute, 2000) i es va consolidar amb la pel·lícula A propósito de Schmidt (Alexander Payne, 2002).

Rolfe Kent

Justament, la següent col·laboració entre director i compositor va ser Entre copas, creant així una de les bandes sonores que li va donar prestigi. La base de tota la banda sonora és el jazz que determina i aguditza el vitalisme que es desprèn durant tota la pel·lícula.

Aquesta banda sonora mostra l’estil de l’autor, que es basa en compondre una música agradable per ser escoltada, amb un tema principal molt bo i que al llarg de tot el disc va prenent més força. Un altre fet que destaca de la banda sonora és voler donar un cert punt intimista.

Gràcies a aquesta banda sonora, el compositor Rolfe Kent va rebre una nominació al Globus d’Or a la millor banda sonora. Però, malauradament, no va rebre la candidatura a l’Òscar per aquesta grandiosa banda sonora.

A més, pels amants de les sèries de televisió, us recordo que Rolfe Kent també és el creador del tema principal de la sèrie Dexter.

Espero que gaudiu d’una música molt agradable!!!

Bowling Tango by Rolfe Kent on Grooveshark

 

Escrit per | Neville Longbottom

Estudiant de valent a Hogwarts que un dia vaig fer un conjur i em vaig convertir amb el Rubén de la Biblioteca Joan Miró.

2 Comentaris

  1. David

    1 Juny 2013 at 20:41

    Tant si t’agrada el vi com si no, et fa agafar ganes d’anar a fer la ruta de les vinyes amb ells. Es posa molt bé, la pel·lícula!

  2. jose

    2 Juny 2013 at 10:44

    A mí en va agradar molt la pel·licula .

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

2019 Bibarnabloc  |  Biblioteques de Barcelona

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari