Barcelona corre

Barcelona corre - Pere Bosch Grané / Núria Blanco Vilanova

Barcelona corre - Pere Bosch Grané / Núria Blanco VilanovaBosch Grané, Pere ; Blanco Vilanova, Núria. Barcelona corre: 23 rutes per viure la ciutat a bon ritme. Barcelona: Ajuntament de Barcelona, 2011

Cíclicament s’ha anat posant de moda sortir a córrer a l’aire lliure. Primer se’n deia fer jogging, després footing i ara running. Tres maneres de referir-se a una mateixa activitat que cada cop practica més gent. Només cal veure el creixent número de curses populars que s’organitzen a la nostra ciutat.

Els experts afirmen que aquest increment de corredors és degut a la senzillesa de la pràctica i també al factor econòmic: l’equipament bàsic no és gaire car i córrer es pot fer quasi a tot arreu, estalviant-te la quota del gimnàs. Confesso que jo també sóc una de les darreres abduïdes d’aquesta pràctica esportiva i n’afegeixo un altre factor que m’ha facilitat seguir corrent: la contemplació del paisatge.

Allò que abans feia caminant o des del bus, ara també ho puc fer corrent mentre cremo calories. I a Barcelona de rutes per córrer i gaudir del paisatge n’hi han unes quantes, des de les més clàssiques com la Carretera de les Aigües o el Passeig Marítim a d’altres més insospitades però efectives com la dels Tres Turons.

I si busqueu noves rutes, no us podeu deixar perdre el llibre Barcelona corre, un fantàstic compendi on trobareu 23 rutes (que cada corredor podrà adaptar a les seves necessitats) ordenades per districtes, temàtiques i dificultat que us faran gaudir de les places, els parcs i els carrers de la ciutat. Si encara no us heu iniciat en les curses, no patiu, aquest llibre pot ser el primer pas ja que també inclou el guiatge de dos corredors experts. Ep! I per als corredors que no podeu sortir sense el vostre smartphone, no caldrà que carregueu amb el llibre perquè també està disponible la versió en aplicació per a iTunes i Android.

No teniu excusa per convertir-vos en el proper fill del vent…

Aquesta entrada ha estat publicada originalment al bloc LlegeixBarcelona que escrivim conjuntament entre les biblioteques de l’Ateneu Barcelonès i les del Districte d’Horta-Guinardó. Si busqueu literatura barcelonina, no deixeu de visitar-nos.

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

2 comentaris a “Barcelona corre”

  1. Ostres Iris, quina bona recomanació!

    M’estic iniciant en això del “running” i aquest llibre m’anirà molt bé de cara a l’estiu per explorar la ciutat… De moment, aquesta setmana començo a la cinta en el gimnàs… Poc a poc…

    I compte amb les lesions! Malgrat que és un esport barat també és un esport d'”impacte”; és molt recomanable assessorar-se amb un expert si és possible…

  2. Doncs sí, tens tota la raó Wanda. És tan fàcil practicar-lo com lesionar-se, així que cal no fer bogeries i davant de qualsevol dubte, adreçar-se a un expert en la matèria.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.