Moowiloo Woomiloo, de Néstor F. i Molg H.

Moowiloo Woomiloo - Néstor F. i Molg H.

Moowiloo Woomiloo - Néstor F. i Molg H.Molg H., Néstor F. Moowillo Woomiloo. Barcelona: Entrecomics, 2012

L’humor negre i la sàtira social es cartegen en aquesta novel·la gràfica nascuda a internet, batejada amb el nom de Moowiloo Woomiloo. Nom que segons Molg H. “mola un montón, parece como un malentendido entre nombres, como en Coraline y Caroline, el libro de Neil Gaiman”.

A Moowiloo Woomiloo Néstor F. i el mateix Molg H. practiquen un diàleg delirant que no deixa canya dreta, especialment pel que fa referència al món del còmic; autors, editors, fans, etc., tots passen per la picota. Però aquest homenatge no és l’únic protagonista, ja que a les vuitanta pàgines de Moowiloo Woomiloo veurem desfilar underground fanziner, surrealisme visceral, actualitat, món modern, i molta, molta, però que molta, tecnologia.

L’enginyós joc de miralls es compon d’històries de dues pàgines on els autors es tornen, aconseguint que no semblin trets llançats a l’atzar. Una cosa bastant complexa, tractant-se d’històries autoconclusives. Néstor F. i Molg H., en una mena de simbiosi, creen un univers d’ones concèntriques amb sentit propi, encara que una mica insà.

Moowiloo Woomiloo - Néstor F. i Molg H.

Nascut com un webcomic gratuït, abans de ser portat al paper, Moowiloo Woomiloo ja tenia el suport dels lectors gaudint d’un gran nombre de fans i seguidors que, com a curiositat, apareixen acreditats al final de l’àlbum.

Aquest és un còmic fresc, que juga, experimenta i obté molt bons resultats. Més enllà de la diversió dels gags, l’enginy de dos joves autors sobresurt aconseguint que el lector gaudeixi trobant a Moowiloo Woomiloo, no només una lectura entretinguda, sinó també una experiència emocional.


 

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.