Desastre, de Fran Fernández

Desastre-Fran_FernandezFernández, Fran. Desastre. Barcelona: Underbrain Books, 2013

Fran Fernández debuta al món del còmic amb una òpera prima enlluernadora, Desastre. Un còmic de gran potència visual i guió delirant, que destaca pel personalíssim traç del seu autor. La història gira entorn de Dashiell Collison, un policia i pare de família en Garyville (Louisiana) que involuntàriament viatja en el temps. De fet, és una visió fresca, transgressora i pessimista dels viatges en el temps, un tema clàssic del gènere fantàstic.

Si viatjar a través del temps ha estat des de sempre un somni inabastable per a la majoria dels mortals, Dashiell esdevé, accidentalment, el primer a fer-ho, saltant 150 anys, des dels foscos anys vint, per aparèixer en el fantàstic futur dels Estats Units. És l’any 2078 i per al bo de Dashiell, que ja porta quatre anys vivint lluny de casa, sembla que la vida comença a tractar-lo com mereix. Té una bona feina com a assistent personal del xèrif de Garyville, un petit apartament de solter, un veí massa atent, i, ara, una noia li ha demanat una cita. Decidit a tornar a agafar les regnes de la seva vida i també d’acceptar aquest lapse temporal que li ha canviat la vida de manera radical, Dashiell es predisposa a donar el seu braç a torçar i cedir al que s’ha negat des que va arribar al futur: adaptar-se.

Desastre està ple de personatges captivadors i girs inesperats. És d’un d’aquests còmics que atrapen el lector sense embuts. Per l’estil, pel traç, pels colors, per la trama, per l’increïble domini de la narrativa visual d’un joveníssim autor que confessa la influència de Dragon Ball. Una primera obra que li augura un gran futur en el món del còmic, així com un munt d’agradables moments per als lectors.

Desastre no s’ha de deixar passar, et deixa amb ganes de més.

Desastre
Fran Fernández
Underbrain Books
Formato: rústica 17 x 24 cm
ISBN: 978-84-940607-6-2
144 páginas color

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

3 comentaris a “Desastre, de Fran Fernández”

  1. He sentit a parlar molt bé d’aquest còmic en diversos mitjans i la veritat és que fa molt bona pinta. Hauré de buscar/trobar una estona per fer-hi una ullada. Gràcies per la recomanació!

  2. Desastre: el còmic enganxa cada vegada més als joves. Al pensar en còmic sovint es cau en el tòpic que tot el còmic és manga o japonés. Possiblement hi ha còmic que culturalment ens poden resultar més propers i és interessant descobrir-ho. Gràcies per la recomanació !

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.