6

El noi del vestit - David WalliamsWalliams, David
El noi del vestit
Barcelona: Estrella Polar, 2010

Durant l’estiu del 2014, Brasil acollirà el Mundial de futbol, repassant alguns dels títols futbolers a les àrees infantils, sobresurt una petita joia anomenada El noi del vestit de l’escriptor anglès David Walliams (Merton, Londres, 1971).

La història gira entorn d’en Dennis, un nen que és una futura promesa del futbol. L’aprenent de futbolista viu amb el seu pare i el seu germà gran adolescent. A causa de l’abandonament de la llar de la mare, el noi troba a faltar afecte i implicació de la seva família.

El que el pare no sap és que secretament, en Dennis li agrada mirar les fotografies de la revista Vogue, de la qual guarda els exemplars sota el matalàs del seu llit. Tot canvia quan coneix la Lisa a l’escola, una jove apassionada del món de la moda. Una tarda mentre estan mirant l’edició italiana de Vogue i revisant els esbossos dels dissenys de la Lisa, la noia li proposa disfressar-se amb algun vestit noia, sortir a fer un volt pel barri i poder enganyar a tothom amb la nova aparença.

David Walliams

David Walliams

David Walliams es va iniciar en el món de la interpretació i juntament amb Matt Lucas van crear les sèries d’humor sarcàstic: Little Britain i Come fly with me. Durant l’etapa de la sèrie Little Britain va escriure el seu primer llibre infantil, El noi del vestit. Justament, en aquest llibre apareixen alguns temes recurrents de la sèrie de televisió.

A més de la qualitat del text, cal fer un especial esment en les magnífiques il·lustracions de Quentin Blake (Sidcup, Anglaterra, 1932), reconegut com l’il·lustrador oficial de les històries de Roald Dahl.

Quentin Blake

Quentin Blake

Encara que aquesta història és realista i no conté elements fantàstics o imaginaris, l’escriptor rep una gran influència de l’obra de Roald Dahl. Aquesta inspiració ve determinada per un cert punt irreverent, esbojarrat i on els nens, sovint, tenen més sentit comú que els adults.

Els altres títols que calen destacar de l’autor és la col·lecció: La increïble història de …, de moment, hi ha quatre títols publicats: L’àvia gàngster, Les hamburgueses de rata, El noi del milió i La dentista dimoni. Tota aquesta col·lecció està il·lustrada pel reconegut Tony Ross (Londres, 1938), l’il·lustrador de la col·lecció Bernat Barroer de la Francesca Simon.

Encara que siguin històries independents, tant El noi del vestit com la col·lecció de La increïble història de … comparteixen un personatge, en Raj, el quiosquer del barri. En Raj és conegut pels nens del barri, ja que dóna molt bons consells als personatges protagonistes de les diferents històries. Altres nexes comuns, són la incomunicació del pare amb el fill, l’absència de la mare i sovint com la solitud que viu el protagonista el fa buscar l’amistat fora de casa. Dennis, el protagonista, en alguns moments ens recorda al ballarí de la pel·lícula Billy Elliot (Stephen Daldry, 2000) amb gran sensibilitat artística que ha d’amagar per por a la incomprensió del pare i germà gran.

Potser alguns de vosaltres ja heu llegit El noi del vestit, va guanyar la sisena edició del Premi Atrapallibres dins la categoria d’11-12 anys.

Dennis

Dennis

Escrit per | Neville Longbottom

Estudiant de valent a Hogwarts que un dia vaig fer un conjur i em vaig convertir amb el Rubén de la Biblioteca Joan Miró.

6 Comentaris

 1. Gonzalo Garcia

  20 juny 2014 at 17:49

  En tinc curiositat. N’he llegit més d’un elogi, també alguna crítica per suposats excessos.

 2. Carolina Iglesias

  20 juny 2014 at 18:17

  En Quentin Blake és dels meus il·lustradors favorits. Encara recordo els dibuixos que acompanyaven la “Matilda” de Rohal Dahl: una sensibilitat esboixarrada.

  • Esther Alcántara

   20 juny 2014 at 22:57

   Sí a mí també m’agraden molt els dibuixos de Quentin Blake

 3. Esther Alcántara

  20 juny 2014 at 22:56

  Segur que és un llibre divertit, ja he llegit algun del altres llibres de David Walliams i són bastant entretinguts

 4. Ignasi Casanovas

  21 juny 2014 at 10:18

  Són molt necessaris els bons llibres per a adolescents. És un moment clau de la seva vida i on les influències externes tenen un gran pes en la decantació del seu futur

 5. Laura

  26 juny 2014 at 10:49

  Trobo excel·lent un llibre per a nois i noies que els qüestioni els gèneres, les identitats de gènere que donem per decomptat, i que els faci pensar sobre com ser noi, com ser noia, fugint dels estereotips habituals i amb humor, sobretot i sempre, amb humor!!!

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.