El Poderoso Thor de Walter Simonson

El poderoso Thor - Walter Simonson

El poderoso Thor - Walter Simonson

Simonson,Walter
El Poderoso Thor

Torroella de Montgrí: Panini, DL 2013

 

Més enllà de les regions que coneixem,
el nucli d’una antiga galàxia…
EXPLOTA!
I un lingot fos de matèria estel·lar queda enrere…
Cridant-li l’atenció a algú.
Fixa’t bé en aquesta figura i escolta.
ESCOLTA.
O sents?
És el vent que s’aixeca.

El Poderoso Thor de Walter Simonson
Als confins de l’univers, una ombrívola figura es prepara per la conquesta…

Amb aquestes paraules i l’impactant vinyeta a pàgina completa, s’inicia El Poderós Thor de Walter Simonson, una cançó de gesta en format de còmic vibrant, sorollosa i dotada d’un encant pop inigualable.

Portada del número  de "Journey into mystery" on Thor va fer el seu debut.
Portada del número de “Journey into Mystery” on Thor va fer el seu debut.
Pels volts del 1962, el duet format per Stan Lee i Jack Kirby (les presentacions són, a hores d’ara, innecessàries) cercaven personatges amb els quals omplir les pàgines dels seus còmics i se’ls va acudir recórrer a la mitologia escandinava, situant-la en un entorn de ciència-ficció (no oblidem que en aquella època, els Estats Units estaven immersos en la carrera espacial). Així, el deu del tro va debutar al número 83 de la capçalera “Journey into Mystery“, un camp de proves per a nous personatges i conceptes. La resposta dels lectors va ser tan entusiasta que els responsables van decidir canviar-li el nom a la sèrie i anomenar-la, simplement “El poderós Thor“.

Uns anys després, el guionista i dibuixant Walter Simonson es va proposar retornar a les arrels del mite. Més concretament, les obres Edda poètica i Edda en prosa del segle XIII, que tracten sobre el Ragnaroc o “ocàs dels déus”, la versió escandinava de la fi del món. Segons aquesta, Thor morirà durant el seu enfrontament amb la serp Jörmungand, filla del seu germanastre Loki, déu de les mentides. Es complirà aquesta maledicció o aconseguirà escapar del seu destí?

La mort de Thor
La mort de Thor per causa de la serp Jörmungand desencadenarà el Ragnaroc.

 
Malgrat la solemnitat del material de base, Simonson no oblida en cap moment que el seu objectiu principal és entretenir i ens regala aventures plenes de batalles espectaculars, herois d’una peça, belles guerreres i monstres descomunals. El seu estil de dibuix s’adapta perfectament al to delirant de la sèrie, a mig camí entre el poema èpic i el kistch, amb proliferació d’espectaculars pàgines a vinyeta completa, un encertat ús de les onomatopeies com a eina per crear tensió dramàtica i caracterització de personatges plena d’humor. Un petit exemple: fa uns dies als diaris va aparèixer la notícia que l’editorial Marvel ha decidit que, a partir d’ara, Thor serà una dona. Sembla una idea arriscada, oi? Què  pensaríeu si us digués que, en alguns episodis de l’etapa que avui ressenyem, Thor va ser… una granota?

Thor, la granota del tro
Thor, la granota del tro (de debó).

En definitiva, si voleu passar una bona estona, no deixeu de llegir aquest còmic!

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

1 comentari a “El Poderoso Thor de Walter Simonson”

  1. Sempre està bé poder conéixer nous detalls d’aquests clàssics. Tinc curiositat per veure com se les empesquen, per convertir-lo en dona. Mai va malament un bon gir de guió.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.