Cinema i banda sonora: El cuerpo

El cuerpo - Oriol Paulo

El cuerpo - Oriol Paulo

Paulo, Oriol
El cuerpo

Madrid: Sony, cop. 2013

Moure de Oteyza, Sergio
El cuerpo
: banda sonora original
[S.l.]: Nuba, 2012

La productora catalana Rodar y rodar s’ha centrat en els darrers temps en el camp del cinema fantàstic i terror. La seva primera pel·lícula de gènere va ser El habitante incierto de Guillem Morales l’any 2005, però, va ser la seva segona incursió al gènere de terror que va ser un èxit de crítica i de públic, El órfanato, l’òpera prima del director català J.A. Bayona l’any 2007 i coproduïda per Guillermo del Toro, després de l’èxit del film de Bayona, van produir les pel·lícules: Los ojos de Julia (Guillem Morales, 2009), XP3D (Sergi Vizcaino, 2011) i El cuerpo ( Oriol Paulo, 2012).

La història d’El cuerpo s’inicia quan un guardià de seguretat d’un dipòsit de cadàvers fuig a corre-cuita del seu lloc de treball, i, durant la fugida, és atropellat per un cotxe. Mentre la policia està inspeccionant aquest dipòsit, descobreix que ha desaparegut un cos, que correspon a una dona que ha mort recentment per un atac de cor.

Llavors, un policia demana ajuda al marit de la difunta per poder trobar el cos de la seva muller. Mentre es desenvolupa l’interrogatori, el policia es qüestionarà si realment aquesta mort ha estat natural o provocada.

El repartiment
El repartiment de la pel·lícula

La pel·lícula està interpretada per José Coronado, Belén Rueda, Hugo Silva, Aura Garrido, entre altres actors.

El cuerpo és el debut com a director del guionista Oriol Paulo (Barcelona, 1975), guionista d’alguns episodis d’El cor de la ciutat, Majoria absoluta i la pel·lícula Los ojos de Júlia.

Com tota pel·lícula de misteri, el guió, escrit pel mateix director amb col·laboració de la guionista Lara Sendim, sorprèn i a més a més, té un final d’allò més inesperat.

A més del guió, hi ha dos factors que cal destacar per ambientar més misteri a la pel·lícula, la direcció de fotografia d’Òscar Faura, col·laborador habitual de les pel·lícules del director J.A. Bayona i la composició musical de Sergio Moure de Oteyza.

El músic Sergio Moure de Oteyza (A Coruña, 1969) va estudiar a l’Aula de música moderna i jazz del Liceu de Barcelona. Va debutar al camp cinematogràfic amb la pel·lícula Inconscientes (Joaquín Oristrell,2004) que s’especulava la visita de Sigmund Freud a Barcelona. Per aquesta banda sonora, el compositor va rebre la seva primera i de moment única nominació als Premis Goya.

Sergio Moure de Oteyza
Sergio Moure de Oteyza
Després de la seva primera experiència cinematogràfica, va musicar la sèrie televisiva Abuela de verano i diversos curtmetratges. La seva següent pel·lícula va ser Un buen hombre (Juan Martínez Moreno, 2009).

Però, no ha estat fins a la banda sonora d’El cuerpo que va rebre molts elogis de part de la crítica especialitzada, el disc s’inicia amb el tema que dóna nom a la pel·lícula. Aquest fragment musical és increïble fins a arribar al darrer fragment del disc que trobem la resolució final de la música. També destaca la cançó Gaze of the stones amb música composta per Sergio Moure de Oteyza i lletres de Paula Sendim.

Gaudiu del tema principal de la pel·lícula:

http://youtu.be/P7S5_ILYkyI

Incomprensiblement, la banda sonora no va ser nominada als Premis Goya, i la pel·lícula només va rebre la candidatura al millor direcctor novell.

image_pdfimage_print
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

1 comentari a “Cinema i banda sonora: El cuerpo”

  1. Una pel·lícula molt intrigant i amb un final inesperat. Segueix la linea de “El orfanato” o “Los ojos de Julia”, molt interessant.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.