Els nois. Toni Sala

Tyler Durden Fa 6 anys Adults, Llibres
5

Els nois - Toni Sala

Sala, Toni
Els nois

Barcelona: L’Altra, 2014

És un llibre curt, amb prou feines 180 pàgines, sembla un llibre petit, però res més lluny de la realitat. El llibre és gran perquè és dur, perquè ens posa davant de coses que preferiríem no veure. Coses com la mort de dos nois joves, com la prostitució de carretera, com les enveges i rancúnies dels pobles… Tot això però de manera suau, sense llençar-nos-ho a la cara, encarant-nos-hi a poc a poc, fins que quan ens n’adonem no podríem apartar la mirada ni que volguéssim.

Un treballador d’una sucursal bancària en un poble paralitzat per la mort de dos nois en un accident de trànsit als afores del poble. Aquest és el punt de partida, el banquer coneixerà un camioner (que tampoc pot treballar, tot el poble està aturat), dinarà amb ell i després el portarà a veure unes “amigues”, aquestes no treballen a peu de carretera (tot i dedicar-se al mateix). Aquest camioner és tot un personatge, que al·lucina amb com les rotondes de mig país s’han omplert d’estelades al mateix ritme que les grues deixaven de funcionar. Coneix el país, coneix les carreteres, coneix les noies i porta una escopeta a la cabina, de vegades la fa servir…

Toni Sala

Toni Sala

I completant el retaule tenim la xicota d’un dels nois, i que ara les terres que havien d’heretar quedaran per ningú, o no, però explicar més coses ja seria caure en l’espòiler. Però també hi ha reflexions artístiques, els fracassos personals i una imatge d’una “espiral de la mort” (no puc explicar més) que no m’he pogut treure del cap des que vaig llegir el llibre.

He dit abans que és un llibre dur, i ho mantinc, però no és un llibre brutal, ni violent, tot i que aquests sentiments hi són. És un bon llibre, un llibre que arriba, que no deixa indiferent, que us remourà alguna cosa, potser no us agradi… que coi, és un gran llibre!

Escrit per | Tyler Durden

La primera regla del Club és que no es parla del Club, la segona regla... A més del Club, i només com a tapadora, em faig dir Cesc i treballo a la Biblioteca El Carmel - Juan Marsé.

5 Comentaris

 1. esther

  14 octubre 2014 at 15:07

  moltes ganes de llegir-ho!
  és una llàstima que les editorials no treguin la versió ebook de la majoria dels seus llibres 🙁

 2. Lídia

  14 octubre 2014 at 20:04

  Només que sento elogis d’aquesta novel·la. Per mi és un autor totalment desconegut i potser és l’hora de posar-hi remei. El llegirem!

 3. Aurelie

  15 octubre 2014 at 12:56

  Sembla molt interesant! Tinc moltes ganes de descobrir aquest autor, i també coneixer mès la literatura catalana! Esta disponible a les biblioteques? Merci!

  • Tyler Durden

   15 octubre 2014 at 15:06

   El pots trobar aquí

   • cORINNA gROTE

    24 octubre 2014 at 22:20

    Descobrir llibres és tot una aventura i com hi ha tants que voldria llegir, agraeixo que alguns m’arribin de pura casualitat…

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.