¿Quién engañó a Roger Rabbit?, de Robert Zemeckis

¿Quién engañó a Roger Rabbit?

¿Quién engañó a Roger Rabbit?

Zemeckis, Robert
 ¿Quién engañó a Roger Rabbit?
[USA]: Buena Vista, 2003

Fa uns mesos que l’actor Bob Hoskins va morir, des del Bibarnabloc l’homenatjarem amb una de les seves pel·lícules més recordades, ¿Quién engañó a Roger Rabbit?.

Acostumen a ser molt curioses i entretingudes les pel·lícules quan barregen el cinema d’animació amb actors reals, com per exemple Levando anclas (George Sidney, 1945) que l’actor Gene Kelly balla amb el ratolí Jerry, potser el cas que més recordeu és el clàssic familiar Mary Poppins (Robert Stevenson, 1964) o La bruja novata (Robert Stevenson, 1971). Però, realment és un número musical i poca cosa més.

Però, tot això va canviar l’any 1988, això va canviar amb l’estrena de la pel·lícula ¿Quién engañó a Roger Rabbit? Ja que combina durant tot el llargmetratge actors reals i els personatges d’animació que trobem d’inventats com el Roger o la Jessica Rabbit, però també trobem el Bugs Bunny, el Porky, la Betty Boop i fins i tot en Mickey Mouse.

Eddie Valiant, Jessica Rabbit i Roger Rabbit
Eddie Valiant, Jessica Rabbit i Roger Rabbit

Eddie Valiant, un detectiu privat, del Hollywood del 1947, ha d’investigar si la dona del seu nou client, en Roger Rabbit, una estrella dels dibuixos animats, s’entén amb Marvin Acme, el propietari dels estudis cinematogràfics on el conill treballa. Però quan troben assassinat a Marvin Acme, tothom acusa a Roger Rabbit de ser el culpable.

La pel·lícula està basada en la novel·la Who censored Roger Rabbit? de Gary K. Wolf i va ser dirigida per Robert Zemeckis i produïda per Steven Spielberg. Justament el director acabava de dirigir Regreso al futuro, també sota la tutela d’Spielberg.

A més de la presència de Bob Hoskins, altres actors que intervenen a la pel·lícula són Joanna Cassidy i Christopher Lloyd.

Destaca la barreja de cinema familiar amb un toc de gènere negre de detectius, típic de les pel·lícules interpretades per Humphrey Bogart durant la dècada dels 40, tipus El halcón maltes o Tener y no tener.

¿Quién engañó a Roger Rabbit? és un exemple de cinema dins del cinema , però, des d’un punt de vista especial, ja que l’inici es veu com roden un curt animat amb els actors de dibuixos estan corrent i fent diverses entremaliadures.

¿Quién engañó a Roger Rabbit?

Cal fer un especial esment de la banda sonora d’Alan Silvestri, el compositor habitual de les pel·lícules del director, ja que per una banda compon música per els curts animats que estan rodant a l’estudi i per una altra, ambienta una pel·lícula de detectius.

La pel·lícula va guanyar tres Òscars en les categories de millor muntatge, millors efectes de so i millors efectes especials visuals. A més va guanyar un Òscar especial per a Richard Williams pel disseny dels personatges animats. També va rebre tres candidatures més a l’Òscar en les categories de direcció artística, direcció de fotografia i millor so.

La pel·lícula va rebre dues nominacions als Globus d’Or en les categories de millor pel·lícula comèdia o musical i millor actor en comèdia per a Bob Hoskins.

Gaudiu del tràiler original de la pel·lícula!!!

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

1 comentari a “¿Quién engañó a Roger Rabbit?, de Robert Zemeckis”

  1. La història: perfecta.
    La pel·lícula: súper moderna, amb una gran visió del que seria el cinema uns anys després.
    Els actors: magnífics (especialment els dibus)

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.