Peret que buscaba a la muerte, de ZAR

Peret que buscaba a la Muerte - ZAR

Peret que buscaba a la Muerte - ZAR

Zaragoza, José Luis
Peret que buscaba a la muerte

Madrid: Diábolo, 2012

Espiritual, reflexiva i mística. Aquesta història  ens parla del fet meravellós que té la vida, alhora que ens enfronta amb el monstre de la mort.

Peret és un nen molt petit que mogut per un sentiment indòmit, es llença al camí de la vida tot buscant resposta al misteri més profund: la mort. L’infatigable Peret, marxarà del seu poble i buscarà a La Mort, la mateixa que sobtadament es va emportar al seu pare. La innocència i el coratge davant de l’adversitat d’en Peret, l’entranyable protagonista, ens robaran el cor.

Potser inspirant-se en la seva pròpia vida, ZAR dibuixa amb intensitat i emoció les vinyetes d’aquest viatge íntim. En paraules d’Hugo Prades:

“A José le gustaba improvisar.
La belleza de lo inmediato,
la frescura que hay en el trazo directo
cuando la mente no tiene tiempo de intervenir;
aquel momento en que se abre una ventana a lo realmente genuino”.

Malauradament, a ZAR el va sorprendre la mort abans d’acabar la seva obra, terrible cop del destí. Ha estat gràcies a l’obstinació de la seva dona i dels seus familiars i amics, que la història de Peret no ha caigut en el pou del silenci i l’oblit. Gràcies al material recopilat ha estat possible mostrar un final per a l’aventura de Peret, i tancar, definitivament, el lligam que uneix al lector amb l’univers personal de ZAR.

Peret que buscaba a la Muerte - ZAR

A l’àlbum trobarem un altre petit tresor que són les pàgines addicionals. Impressiona explorar el seu procés de treball i els esbossos d’ambientacions i de personatges. També ens sorprendran els dibuixos passats a tinta, les anotacions i la gran tendresa que desprèn cada pàgina del llibre. Per tots els sentiments que remou, Peret que buscaba a la muerte és la mena de còmic que converteix la lectura en una experiència irrepetible. Una petita joia.

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.