2

House of Cards

House of cards
Primera temporada
Madrid : Sony, 2014

En els darrers anys s’emeten sèries ambientades en el món de la política, des de la sèrie clàssica El ala oeste de la Casa blanca, la mini sèrie Political animals, i actualment s’emeten les sèries: Veep, Scandal o House of cards. Totes aquestes sèries mencionades tenen en comú dos elements: el poder i Washington.

El tret que diferència House of cards és que no s’emet en una cadena en televisió, sinó que s’emet per la plataforma de vídeo on line Netflix. Justament, aquesta sèrie política és la primera sèrie que ha produït la plataforma.

House of cards està basada en una novel·la de Michael Dobbs i en tres mini sèries que va emetre la BBC del 1990 fins al 1995. El remake nord americà està escrit pel dramaturg i guionista Beau Willimon, guionista de la pel·lícula política Los idus de marzo de George Clooney.

L’argument de la sèrie gira entorn de un congressista manipulador i ambiciós dels Estats Units, Francis Underwood que amb la col·laboració amb la seva dona igual de manipuladora es val de tots els mitjans possibles a millorar el seu càrrec polític actual.

La sèrie està interpretada magistralment per Kevin Spacey com l’ambiciós congressista, Robin Wright com la seva calculadora esposa, Kate Mara com una ambiciosa periodista que ajudarà al congressista i Corey Stoll que interpreta un polític amb problemes d’addiccions; entre altres actors.

House of Cards

El repartiment de la sèrie

A més del repartiment, destaca la presència de realitzadors que provenen del món del cinema, per exemple James Foley, Carl Franklin, Joel Schumacher, Jodie Foster i David Fincher. Justament el director de Seven és productor executiu de la sèrie.

La sèrie ja parteix d’uns guions ben planificats i estructurats. També destaca la construcció d’uns personatges molt especials i sobretot es veu la lluita pel poder.

A més a més dels guions, cal fer especialment ovació als actors. Tots estan perfectes en el seu paper, sobresurten tant el matrimoni en la ficció Kevin Spacey i Robin Wright, com els secundaris Kate Mara i Corey Stoll.

Cal fer esment de la banda sonora de la sèrie composta per Jeff Beal, que intenta transmetre musicalment a la perfecció el costat fosc del poder.

La primera temporada de House of cards va guanyar tres premis Emmy en les categories de millor direcció en una sèrie dramàtica per a David Fincher, millor fotografia i càsting. A més a més, va rebre sis nominacions més millor sèrie dramàtica, millor actor i millor actriu, entre altres.

La primera temporada també va guanyar el Globus d’Or a la millor actriu en una sèrie dramàtica per a Robin Wright.

Gaudiu d’un tràiler de la primera temporada de la sèrie!!!

Alabama Monroe - Felix Van Groeningen

Escrit per | Neville Longbottom

Estudiant de valent a Hogwarts que un dia vaig fer un conjur i em vaig convertir amb el Rubén de la Biblioteca Joan Miró.

2 Comentaris

 1. Zakaria Boutami

  16 gener 2015 at 9:59

  M’han recomanat aquesta sèrie i la tinc pendent per veure!

 2. Evix

  14 octubre 2015 at 19:06

  La veritat és més estranya que la ficció. I és clar que la veritat ha de ser necessàriament més estranya que la ficció, perquè la ficció ens l’hem feta nosaltres a la nostra mesura.
  —Gilbert K. Chesterton, escriptor anglès

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.