0

Paràsits mentals - Sergi G. Oset

Oset, Sergi G.
Paràsits mentals

Barcelona: Bubok, cop. 2012

Per fantàstic, per inquietant, per entranyable i per pervers, Paràsits mentals és d’aquells llibres que es llegeixen amb un somriure. Es tracta d’un recull de relats curts que han brollat de la ploma de l’autor gracienc Sergi G. Oset durant els darrers dos anys. Un llibre que és fascinant per molts motius.

D’entrada, en Sergi divideix el grup de relats en quatre parts que configuren el mapa de la constel·lació oseàtica. Amb llenguatge ric i acurades descripcions versemblants, ens acompanya a pas ferm per les seves reflexions més personals “La mirada guenya de l’antropòleg”, però no dubta en canviar de vorera per seduir-nos amb el seu vessant més fantàstic “Pulp” i aquest cop a ritme cinematogràfic amb vocació de Festival de Terror. A “Postals des de Barcelona” trobem vívides polaroids de la seva ciutat (la nostra ciutat) i finalment, amb “Piulades” ens acosta a la teranyina tecnològica que ens té a tots enganxats com bestioles infectes.

Sergi G. Oset

En Sergi G. Oset dispara amb bala, amb un estil sense concessions que em recorda al de l’autor de culte Fredric Brown. Escriptor de somnis. Escriptor d’escriptors.

Aquesta auto-edició és un cop de puny al món editorial que davant la crisi ha quedat paralitzat girant l’esquena als nous valors. Autors que són posseïdors de l’espontaneïtat i l’autenticitat tan necessària en l’univers literari dels nostres dies.

En Sergi ha fet el que les editorials no fan. I ho ha fet tot sol. I el resultat és brillant i esperançador per als creadors de ficcions, que com ell, s’atreveixen a somiar.

Escrit per | Claire Voyant

El vaixell on viatjava va ser bombardejat. Em van trobar inconscient dins un bot salvavides enmig de l'oceà. No recordo res. No sé qui sóc, ni com em dic en realitat. Podria ser ballarina. Podria ser Claire Voyant. Sóc la Patrícia de la Biblioteca Collserola-Josep Miracle.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.