Brazuca Matraca, Wagner Pa i la seva banda

Brazuca Matraca

Brazuca Matraca

Brazuca Matraca
Brazuca Matraca, Wagner Pá

Barcelona: Organic, p. 2000

Brazuca Matraca (Organic, 2000) expandeix horitzons sonors cap a la sensibilitat. Durant cinquanta-set minuts, Wagner Pá i la seva banda, fan un viatge cap endins, cap a la introversió, i ho fan sense cap mena de limitacions, amb gran obertura de mires. Aquest és un trajecte que el músic brasiler establert a Barcelona també explorarà al seu quart àlbum, el molt íntim Forn de pa (Sotalapalmera, 2013). Treball on seguirà aprofundint i explicant històries que enganxen a qui les escolta.

Música mestissa, lúdica, intel·ligent i entretinguda. Escoltar la fusió intuïtiva de Brazuca Matraca és com caminar sobre una barana. A moments, sembla que es deixarà emportar per sacsejades elèctriques o bé, que començarà a surar, sense aturar-se, per aires tropicals, però no. La línia imaginària d’aquest camí és una altra més serena, més d’arrels, de terra ferma per on avança en perfecta sintonia amb els ritmes que li donen forma. Aquesta és l’essència, el delicat equilibri que es manté, que no es deixa emportar per allò que l’integra però que no constitueix una veritat en si mateix.

A Brazuca Matraca cada cançó és una peça única, artesanal, plena de textures, de colors i d’aromes que Wagner Pa compon i interpreta amb total honestedat. La seva música és diferent, és personal, és catalarioca, com ell la defineix. Podria dir-se que tots els temes de l’àlbum, des dels més vibrants fins als més suaus i delicats, traspuen certa “folía descarnavalitzada” que és absolutament original. Aquest és un disc complex, que no complicat, ple de bones composicions interpretades amb entrega per grans professionals. I això, sempre és un triomf per a la música. A més, el disc compta amb col·laboracions de luxe a les veus: Manu Chao, Gambit, David Bourguignon, Sebi i Sandro de Macaco i Stef de Color humano. Què més es pot demanar? Ho té tot.

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.