Guia de lectura Bcnegra 2015

Bcnegra 2015

I ja en van deu. La BCNegra celebra la seva desena edició i, com sempre, omplirà la ciutat amb la presència dels sospitosos habituals. El seu punt àlgid serà la concessió del Premi Carvalho, guardó que enguany recaurà en Alicia Giménez Bartlett, mare literària de Petra Delicado i Fermín Garzón.

A més de concedir el Premi Carvalho, el festival aplegarà un seguit de notables dames del crim internacional: Anne Perry, Sue Grafton, Yrsa Sigurðadóttir o Charlotte Link. Acompanyant-les, també hi haurà Dolores Redondo, Claudia Piñeiro, Laura Restrepo, Margarida Aritzeta o Anna Maria Villalonga.

Un altre plat fort del festival serà la presència de l’escriptor escocès Philip Kerr, autor de la saga Berlin noir i creador del detectiu alemany Bernie Gunther. També des de les illes britàniques ens acompanyarà Robert Wilson. I des dels EUA arribarà William C. Gordon.

Dos dels més destacats novel·listes de l’actual panorama espanyol, Belén Gopegui i Eugenio Fuentes, també seran a la BCNegra15. Finalment, la presència de sospitosos de casa nostra serà abundant
i destacada. Entre altres, ens visitaran Carlos Zanón, Rosa Ribas, Pere Cervantes, Víctor del Árbol, Toni Hill, José Sanclemente, Llort, Josep Torrent o Rafael Vallbona.

Les biblioteques de la ciutat tornaran a tenir-hi un paper actiu, amb la proposta d’una nova edició de l’activitat al voltant de l’inspector Sito, els clàssics clubs de lectura juvenil, la programació de clubs de lectura en què els autors parlaran de les seves noves novel·les o el muntatge d’una exposició sobre algunes històriques i acolorides portades aparegudes durant la grisor de la postguerra.

Aquí us deixem la Guia de lectura Bcnegra 2015:
 

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

7 comentaris a “Guia de lectura Bcnegra 2015”

    1. Una guia molt útil per tots aquells a qui ens apassiona el gènere negre. Amb unes companyes, estem fent un blog de seguiment i notícies sobre la BCNegra d’enguany. Ens diem TotBCNegra i ens trobareu a http://www.totbcnegra.wordpress.com! Us convidem a tots i a totes a investigar-nos i viure amb nosaltres la setmana més negra de la ciutat!

  1. angelinagonzalez

    Enhorabona per aquesta entrada! M’encanta la novela negra i sempre trobo els millors títols a la meva biblioteca, la Manuel Arranz del Poblenou.

  2. Tot i que sempre m’ha agradat la novel·la negra, ha estat darrerament quan més m’he aficionat. Per tant, gràcies per aquesta guia que faré servir per escollir propers llibres a la biblioteca d’aquells autors que no conec!! 🙂

  3. Gerard Mateu Codina

    Em considero un apasionat del gènere negre i sempre que puc intento estar al dia en les novel·les i autors que va despuntant. Darrerament estic força interessat en dos autors: Jo Nesbö i Frank Thilliez són molt recomanables. Per suposat no m’oblidaré d’autors nacionals com Víctor del Árbol, Lorenzo Silva, Alexis Ravelo, Dolores Redondo, César Pérez Gellida o Francisco González Ledesma, que nos dejó recientemente. Saludos a este blog excepcional.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.