20

El Lleopard - Jo Nesbø

Nesbø, Jo
El lleopard
Barcelona: Proa, 2014

El leopardo
Barcelona: Literatura Random House, 2014

Leopard : Kriminalroma
Berlin : Ullstein, 2011

Increïble!, encara tinc al cap l’última i sorprenent novel·la del fantàstic Jo Nesbø, que no decep. El lleopard t’atrapa des de la primera pàgina. Amb un plantejament impactant i angoixant, quan el comences ja no el pots deixar de llegir. I com que ara s’apropa el cicle de la BCN Negra, quina millor opció hi ha que anar a la biblioteca i agafar-lo en préstec?

Després de resoldre el cas del llibre anterior, El ninot de neu el nostre detectiu predilecte, en Harry Hole, queda perjudicat físicament, ja que l’últim psicòpata que va atrapar el va deixar en una situació en què va veure perillar la seva integritat física. I encara molt més tocat psicològicament, per la implicació emocional amb la seva amiga. Per afrontar-ho, en Harry fuig d’Oslo, es refugia a Hong Kong i toca el dos, cosa que agraeixo a Nesbø; és la primera vegada que veiem en Hole en un altre escenari.

A Hong Kong, en Harry entra en una espiral autodestructiva perillosa (recordem que té problemes d’alcoholisme). Per sort el mal no descansa mai i, a Oslo, apareixen dues dones brutalment assassinades. Ens trobem davant d’un altre psicòpata, que mata d’una manera cruel, tortura amb un mecanisme anomenat la poma de Leopold i fa que les víctimes tinguin un final horrible: moren ofegades en la seva pròpia sang.

Per enxampar aquest criminal, la policia envia Kaja Solness a “rescatar” en Harry de Hong Kong i portar-lo a Oslo (tot i que ell no té cap mena d’intenció de tornar). Finalment, en Harry cedeix, arrossegat per la seva deformació professional i els problemes de salut del pare.

A partir d’aquí, tot i que he de dir que és una novel·la una mica més densa que la predecessora de la saga, la investigació comença amb crims molt més sàdics i obscurs, el psicòpata et fa patir a cada crim (vaig passar moments de por) i et sents intimidada mentre llegeixes. Ens trobem davant un assassí més calculador, que li agrada jugar amb en Harry i que fins i tot el porta fins al Congo per aconseguir pistes rellevants per resoldre el cas.

I com que em conec i sóc una fanàtica de Jo Nesbø, us explicaria el llibre de dalt a baix, però no és la meva intenció. Us he n’he fet cinc cèntims perquè ara tingueu unes ganes boges d’anar a la biblioteca i agafar aquest magnífic llibre.

He de dir que si no heu llegit els llibres de la saga Hole (que recomano a tothom) no passa res, potser anireu una mica perduts amb la vida sentimental d’en Harry (sobretot ara que ha aparegut la Kaja a la seva vida), però de seguida agafareu el fil. De manera que no hi ha excuses per no llegir-lo. Us recordem que vam gaudir de la presència de Jo Nesbø a la Biblioteca Jaume Fuster l’octubre passat. Tot un plaer!

 

 

Us deixo amb el tràiler del llibre, i una mica més d’intriga…

Escrit per | Kat

El meu nom és Kat, sóc una tatuadora molt famosa que té el seu propi estudi a la ciutat de Los Angeles. Sóc forta, rebel i sexy. M'agrada ficar-me en problemes i tenir parelles amoroses inestables. De tant en tant em ve de gust canviar de rol i dir que em dic Iris Toledano i treballo a Biblioteques de Barcelona.

20 Comentaris

 1. Guille

  3 Febrer 2015 at 10:07

  El cert és que la xerrada que es va organitzar l’octubre passat va estar molt bé, és una llàstima que no estiguin tots els seus llibres traduïts. D’altra banda em semblarà molt interessant llegir com Jo Nesbø desenvoluparà el seu peculiar estil de novel·la negra en un ambient i una cultura on en tenen un altre concepte. Espero poder llegir-me’l ben aviat!

 2. Cristina

  3 Febrer 2015 at 19:45

  És genial poder disfrutar dels grans representants de la novel·la nòrdica a les biblioteques de Barcelona!

 3. maria

  4 Febrer 2015 at 20:28

  Vaig començar amb els nòrdics amb el mestre Mankell i he anat tastant tot allò que m’ha caigut a les mans. Si bé no tots són bons, Nesbo (no sé com ratllar l’o!!!)és dels meus preferits. Espero El lleopard amb delit!!

 4. David Casado

  6 Febrer 2015 at 12:33

  Amb moltes ganes de llegir aquest llibre!

 5. Clara Sala Jofre

  6 Febrer 2015 at 16:23

  Magistral. Com sempre.

 6. EMMA POLBACH

  6 Febrer 2015 at 16:38

  el deixa la sang glaçada…i mai millor dit venint dels paisos nòrdics….intrigant…

 7. Juan Antonio Marquez Garcia

  6 Febrer 2015 at 17:56

  Ganas de que me toque el libro en el concurso para poder comentarlo.

 8. Mercè Comeche

  6 Febrer 2015 at 23:11

  He llegit henning Mankell i m’agrada. Tinc moltes ganes de llegir aquest autor també. M’encantaria que em toqués!

 9. florinda Alegri

  7 Febrer 2015 at 7:49

  Moltes ganes de llegir-lo, si no toca el demanarem a la biblioteca !!!

 10. Marisa Pons

  8 Febrer 2015 at 17:52

  Me’n han parlat molt d’aquest escriptor i em va saber molt greu perdrem la xerrada a la Jaume Fuster. M’encantaria poder llegir el llibre. Estic convençuda que la novela negra està fent un gran recorregut .

 11. marc

  8 Febrer 2015 at 20:44

  mooollt bo el llibre!

 12. lourdes

  9 Febrer 2015 at 9:28

  No l’he llegit, però n’he sentit crítiques molt bones

 13. raquel vicente

  13 Febrer 2015 at 20:23

  un dels millors de novela negra nòrdica.

 14. alberto sanchez sanchez

  15 Febrer 2015 at 23:44

  El lleopart, una bona novel-la negra

 15. Begoña

  16 Febrer 2015 at 12:29

  Molt fan de la novel.la negra nórdica!

 16. Isabel

  23 Febrer 2015 at 11:27

  Sóc una apassionada de les novel·les policiaques i d’assassinats. Segur que aquesta de l’autor Jo Nesbo no em defraudarà!

 17. Carme

  26 Febrer 2015 at 10:44

  D’aquest autor vaig llegir Nèmesi i em va agradar molt.
  Segur que les noves entregues sobre aquest detectiu segueixen igual de bé!

 18. Violant Lliteras

  26 Febrer 2015 at 21:39

  M’apunto que els llibres de Jo nesbø siguin els pròxims que hem llegiré.

 19. Mercè

  10 Setembre 2015 at 9:04

  Tots els llibres protagonitzats per Harry Hole són genials. La llàstima és que les publicacions a Catalunya no corresponguin amb les entregues noruegues…

 20. Esther

  27 Novembre 2015 at 17:10

  En Nesbo és, al meu entendre, el millor escriptor de novel·la negra que hi ha avui dia.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada