Generacions

Leakey Fa 5 anys Adults, Llibres
0

Generacions - Sam AbramsGeneracions: Avis, mares, fills, oncles. Una antologia temàtica de poesia a cura de D. Sam Abrams, Jaume Subirana i Víctor Sunyol
Vic: Eumo, 2001

“Sóc vell com els crepuscles
i visc les primaveres
insomnes del passat.
Quan sigui mort encara
viuré en tots vosaltres.”

Joan Teixidor

Tots tenim família i els poetes també i amb la seva dolça inspiració saben posar amb paraules sentiments, pensaments, angoixes, pors , dubtes i esperances  que omplen un paper buit amb un dibuix de lletres delicat i precís, de bellesa artística, amb la densitat i la intensitat de les relacions amb els nostres éssers més propers.

Aquesta antologia que ens ofereixen Sam Abram, Jaume Subirana i Víctor Sunyol tracta sobre la família i tots els personatges que la formen.

I ho fa de la mà de 87 poemes escollits de diversos autors de poesia catalana com Maria Joan Maragall, Vicent Andrés Estellés, Montserrat Abelló, Joan Teixidor, Joan Salvat- Papasseit entre d’altres  i cantautors catalans com Joan Manuel Serrat, Pau Riba, Maria del Mar Bonet que dediquen a algun membre de la seva família donant un sentit de proximitat, intimitat i sentiments embolcallats del llenguatge poètic.

L’antologia ofereix 7 apartats temàtics: Família, Pares i mares, Fills i infants, Germans i cosins, Oncles i nebots, Avis i néts i Conjugàlia.

Són versos que parlen de diferents generacions dels que ens han donat la vida, dels nostres avantpassats, d’aquells a qui l’hem donat i d’aquells que ens acompanyen en el trajecte de la vida.

La poesia ens apropa a veure la família des del vessant més emocional i propera a la intimitat dels diferents autors.

Generacions ens remet a descobrir com les famílies s’omplen de generacions passades, presents i futures…

Us deixo aquest vídeo d’una de les propostes recollides en aquesta antologia: La tieta de Joan Manuel Serrat, cançó que va dedicar a un estereotip de tieta propi d’un temps.

Escrit per | Leakey

Sóc la Rosa i treballo a la Biblioteca Zona Nord. M'interessa la psicologia, l'educació emocional i el món de la literatura infantil i la il·lustració. També m'agrada cuinar i fer punt de mitja.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.