Generacions

Generacions - Sam Abrams

Generacions - Sam AbramsGeneracions: Avis, mares, fills, oncles. Una antologia temàtica de poesia a cura de D. Sam Abrams, Jaume Subirana i Víctor Sunyol
Vic: Eumo, 2001

“Sóc vell com els crepuscles
i visc les primaveres
insomnes del passat.
Quan sigui mort encara
viuré en tots vosaltres.”

Joan Teixidor

Tots tenim família i els poetes també i amb la seva dolça inspiració saben posar amb paraules sentiments, pensaments, angoixes, pors , dubtes i esperances  que omplen un paper buit amb un dibuix de lletres delicat i precís, de bellesa artística, amb la densitat i la intensitat de les relacions amb els nostres éssers més propers.

Aquesta antologia que ens ofereixen Sam Abram, Jaume Subirana i Víctor Sunyol tracta sobre la família i tots els personatges que la formen.

I ho fa de la mà de 87 poemes escollits de diversos autors de poesia catalana com Maria Joan Maragall, Vicent Andrés Estellés, Montserrat Abelló, Joan Teixidor, Joan Salvat- Papasseit entre d’altres  i cantautors catalans com Joan Manuel Serrat, Pau Riba, Maria del Mar Bonet que dediquen a algun membre de la seva família donant un sentit de proximitat, intimitat i sentiments embolcallats del llenguatge poètic.

L’antologia ofereix 7 apartats temàtics: Família, Pares i mares, Fills i infants, Germans i cosins, Oncles i nebots, Avis i néts i Conjugàlia.

Són versos que parlen de diferents generacions dels que ens han donat la vida, dels nostres avantpassats, d’aquells a qui l’hem donat i d’aquells que ens acompanyen en el trajecte de la vida.

La poesia ens apropa a veure la família des del vessant més emocional i propera a la intimitat dels diferents autors.

Generacions ens remet a descobrir com les famílies s’omplen de generacions passades, presents i futures…

Us deixo aquest vídeo d’una de les propostes recollides en aquesta antologia: La tieta de Joan Manuel Serrat, cançó que va dedicar a un estereotip de tieta propi d’un temps.

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.