2

La dictadura i la democràcia - Brigite Labbé / Dupont-Beurier, Pierre-François Dupont Beurier

Dupont-Beurier, Pierre-François
La dictadura i la democràcia

Barcelona: Cruïlla, 2014

Filosofia de la bona a l’abast dels menuts. Una excel·lent ajuda per pares/mares/mestres a l’hora d’explicar els temes transcendentals i importants.

Aquest llibret de Pierre-François Dupont-Beurier explica en poc més de 40 pàgines què és la democràcia i que són els règims dictatorials. Una reflexió que podem fer amb els nens, que són petits però infinitament curiosos.

Per tal d’introduir-los a la reflexió mitjançant temes del tot actuals. Segur que a la televisió o l’escola s’han trobat amb paraules, situacions, etc., com les descrites i en el moment que ens fan preguntes podem aprofitar per introduir la lectura, amena i gens feixuga d’aquesta obreta. Abans d’anar a dormir podem llegir-la plegats.

Diu l’autor que és professor de filosofia a la Sorbona de París:

-Papa, per què hem d’obeir-lo, aquest home?

-Doncs perquè és el fill de l’amo!

-Respon el pare, sorprès per la pregunta que li fa el seu fill.

Jacques Azam

Jazques Azam

Segur que és motiu de conversa i discussió aquest cas pràctic amb els nostres fills.

Diu el refranyer: lo bueno si breve dos veces bueno. Aquesta màxima es compleix en aquests petits “tresorets” il·lustrats per Jacques Azam.

Una forma de fer-nos preguntes i dialogar i amb els nens. La pàgina web dels autors, en francès, és interessant per donar una ullada.

La Brigitte Labbé és co-autora junt amb el filòsof d’una sèrie de reflexions pels menuts com: El bé i el mal, La feina i els diners, Jo i els altres, La justícia i la injustícia, o La meva llibertat i la dels altres. Totes elles ens ajudaran en la grata i necessària feina a formar els nostres fills en l’esperit crític d’una manera amena i clara.

Jacques Azam

Escrit per | Olímpia

A Olímpia li encanta el blau de Grècia, el verd maragda, el rosa xicle, el que es veu entre el cel i l'horitzó... Sóc la Rosa i em trobareu a la Biblioteca Horta-Can Mariner. Em fascina el món dels nens, la seva formació, l’art i la història i, moooolt important... m'encanten les paraules esdrúixoles!

2 Comentaris

 1. Olga

  19 Juny 2015 at 18:27

  Molt bona recomanació Olimpia. Segur que ens servirà als pares per donar resposta a alguna pregunta dels nanos, a més de gaudir de la lectura en la seva companyia. Gràcies

  • Olimpia

   19 Juny 2015 at 18:36

   Aquests llibres són petits tresors que parlen d’allò important. Són curts i senzills d’explicar i d’entendre pels nens sempre encuriosits.
   A més a mes, les il·lustracions són ben maques!

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada