1

Cuenta conmigo - Rob Reiner

Reiner, Rob
Cuenta conmigo

Madrid: Columbia Tristar, cop. 2003

Rob Reiner va dirigir Cuenta conmigo (Stand by me) el 1986 a partir d’un relat d’Stephen King titulat The Body (El cuerpo). La pel·lícula se situa a l’estiu de 1985 i comença quan un Gordie Lachance adult llegeix una notícia al diari, la veu en off d’en Gordie transporta a l’espectador cap al poble de Castle Rock l’any 1959.

La història és senzilla: quatre amics de 12 anys, Gordie, Chris, Teddy i Vern es llencen a l’aventura quan un d’ells escolta per casualitat on es troba el cadàver d’un noi desaparegut dies enrere. Estan segurs que quan el trobin podran avisar la policia i sortir a tots els diaris.

El viatge estarà ple d’obstacles i perills que els quatre nois superaran gràcies a la seva sincera amistat. És també un viatge a l’interior de cadascun dels personatges. Els diàlegs són àgils, enginyosos, reveladors, alliberadors… Els quatre inicien amb aquesta excursió el seu propi viatge cap a la maduresa i la pel·lícula es converteix en un retrat de la pèrdua de la innocència. La pel·lícula va ser nominada a l’Oscar d’aquell any en la categoria de millor guió adaptat.

Amenitzada amb una interessant banda sonora, gran part de l’èxit de la cinta es deu a l’encert en l’elecció dels actors protagonistes. Les seves actuacions espontànies i naturals impregnen la pel·lícula de sinceritat i agilitat. Tots quatre van saber donar als seus personatges personalitat pròpia i la conjunció d’ells esdevé el retrat perfecte d’aquelles amistats inoblidables que només es gaudeixen quan un té 12 anys. Després, malauradament, el sentit de l’amistat canvia.

El quartet protagonista

El quartet protagonista. Font: www.flims.cl

Els quatre actors han continuat treballant en cinema i televisió excepte en River Phoenix, germà gran d’en Joaquin Phoenix, la seva era la carrera que més prometia però va morir prematurament víctima de les drogues als 23 anys.

Els protagonistes a l'actualitat

Els protagonistes a l’actualitat. Font: teenagethunder.com

Escrit per | Meggie Folchart

Quan la Meggie llegeix una història els personatges salten fora de la pàgina, un poder heretat que la fica en força problemes. Sóc la Isabel de la Biblioteca Nou Barris.

1 Comentari

  1. Pingback: Stranger Things – A vueltas con la vida

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.