Los vengadores de Joss Whedon

Neville Longbottom Fa 5 anys Adults, Cinema, Còmic, Joves
0

Los Vengadores - Joss Whedon

Whedon, Joss
Los Vengadores
[S.l.] : Marvel, 2012

Als darrers anys s’han adaptat al cinema molts superherois de l’editorial Marvel com ara els casos de Spiderman (Sam Raimi, 2002), Los cuatro fantásticos (Tim Story, 2005) o bé X-men (Bryan Singer, 2001). Com que aquestes primeres aproximacions al món de Marvel van ser un èxit, es va decidir dur al cinema altres herois també importants de Marvel com ara El increíble Hulk (Louis Leterrier, 2008), Iron man (Jon Favreau, 2008), Thor (Kenneth Branagh, 2011) o  bé El capitán America: El primer vengador (Joe Johnston, 2011).

Aquestes pel·lícules van ser un èxit, llavors es va voler adaptar una saga de còmics on s’agrupaven tots aquests superherois: Los Vengadores, on es poden veure l’Iron man, en Hulk, el Capità Amèrica, la Viuda negra, l’Ull de falcó i en Thor lluitant plegats.

L’acció de Los vengadores se situa en un moment posterior al de les pel·lícules Thor i El capitán America: El primer vengador. Un misteriós objecte poderós és robat per Loki, un malvat déu nòrdic que ajuda uns alienígenes a envair la Terra i, és clar, tots aquests superherois s’uniran per combatre aquesta invasió i es produirà l’èpica batalla de Nova York.

La pel·lícula està interpretada per Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Chris Evans, Chris Hemsworth, entre altres. Tots els actors estan adequats als seus respectius papers d’heroi, però cal destacar el treball de l’actor Tom Huddleston com a malvat Loki.

El director triat per dirigir aquesta pel·lícula va ser el director i guionista Joss Whedon, creador de sèries de culte com ara Buffy cazavampiros, Angel o Firefly. A més a més de dirigir i escriure pel·lícules, Joss Whedon té una carrera com a guionista de còmic.

Un gran encert de la pel·lícula és permetre que cada heroi tingui unes escenes pròpies decisives. I, fins i tot, quan tots els herois es troben junts en una mateixa sala es combinen la part d’acció i la part còmica.

Un fotograma de la pel·lícula

Un fotograma de la pel·lícula

Com a bona pel·lícula de superherois, en destaca la banda sonora, composta per Alan Silvestri, que dota d’espectacularitat i energia la pel·lícula i acompanya molt bé els efectes especials visuals, els quals van rebre una nominació a l’Òscar en la categoria de millors efectes.

La pel·lícula va ser un èxit tant de crítica com de públic, posteriorment Joss Whedon va crear la sèrie de televisió Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. I el 2015 se n’ha estrenat la segona part, anomenada Los vengadores: La era de Ultrón.

Mentre s’estaven preparan els efectes especials de la pel·lícula, Joss Whedon va adaptar al cinema l’obra de Shakespeare, Mucho ruido y pocas nueces, rodada en blanc i negre, situada a Los Angeles en l’actualitat i parlada en vers.

De tots els superherois que apareixen a la pel·lícula, quin és el vostre favorit?

 

Escrit per | Neville Longbottom

Estudiant de valent a Hogwarts que un dia vaig fer un conjur i em vaig convertir amb el Rubén de la Biblioteca Joan Miró.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada