8

Penguins - Lorne Balfe

Balfe, Lorne
Penguins of Madagascar: music from the motion picture
Gütersloh : Sony Classical, 2014

En algunes pel·lícules d’animació pot passar que els personatges secundaris tinguin més presència que els protagonistes. Com a exemples poden servir els casos de l’Scratch a l’Edat de gel, els Minions a Gru o els pingüins a la pel·lícula Madagascar. Tots tres van adquirir més importància en les següents pel·lícules de la saga. I, fins i tot, tant Els minions com Els pingüins de Madagascar han tingut pel·lícula pròpia.

El cas dels Pingüins és curiós, ja que després de la segona entrega de la saga cinematogràfica, gràcies a l’èxit de crítica i públic que va obtenir, es va produir una sèrie de televisió on el Capità, en Kowalski, en Ricco i el Recluta són els simpàtics pingüins protagonistes.

Recluta, Capità, Kowalski i Ricco

Recluta, Capità, Kowalski i Ricco

Si no els coneixeu, els pingüins formen part d’una brigada d’espionatge que sempre estan immersos en diverses missions. A la pel·lícula han d’investigar les misterioses desaparicions de pingüins en diversos zoològics del món.

Per a compondre’n la banda sonora de la pel·lícula es va triar un compositor que ja coneixia el món de Madagascar, el britànic Lorne Balfe (Iverness, Escòcia, 1976), col·laborador del compositor Hans Zimmer, amb el qual va participar en la composició d’alguns fragments musicals de les tres entregues de Madagascar i va compondre música addicional per les pel·lícules de Sherlock Holmes.

Lorne Balfe

Lorne Balfe

Lorne Balfe va iniciar la seva carrera dins la composició en diverses sèries de televisió angleses i també en diversos curtmetratges. Quan va entrar amb contacte amb Hans Zimmer, va col·laborar amb la creació de música addicional o arranjar alguns fragments musicals per alguns dels seus projectes. A més a més, Lorne Balfe ha compost la banda sonora d’alguns videojocs, ben elogiats per la crítica especialitzada.

La banda sonora de Los pinguinos de Madagascar és la seva composició més reconeguda tant pel públic com per la crítica especialitzada.

El compositor aplica una banda sonora semblant a les missions de l’agent secret 007, plena d’acció i dinamisme. Com que, a més a més, és una pel·lícula d’animació, la música desprèn un to còmic per emfatitzar els trets humorístics de la pel·lícula. Gaudireu d’una banda sonora molt amena i divertida.

L’any 2015, el mateix compositor ha creat dues bandes sonores força interessants, les de la pel·lícula d’animació Home i Terminator: Génesis.

Gaudiu d’un fragment musical de la banda sonora!!!

 

Escrit per | Neville Longbottom

Estudiant de valent a Hogwarts que un dia vaig fer un conjur i em vaig convertir amb el Rubén de la Biblioteca Joan Miró.

8 Comentaris

 1. Mónica

  7 Octubre 2015 at 15:40

  Molt bona!

 2. Nuria Giralt

  10 Octubre 2015 at 22:03

  deixo un comentari per participar al concurs! Per cert, m’encanten els pingüins de madagascar!

 3. Cristina Brun

  11 Octubre 2015 at 0:56

  És molt interessant veure com les productores han sapigut re-utilitzar, cada cop més, alguns dels personatges ja creats.
  Molts dels dibuixos ‘secundaris’ són d’una complexitat que els fan mereixedors d’una oportunitat per ser protagonistes! Per exemple, els pinguïns de Madagascar o, afegiria, l’entranyable sadness d’inside out 🙂

 4. David Lázaro

  11 Octubre 2015 at 22:42

  Tot i que he seguit la sèrie de dibuixos amb les meves filles, mai havia parat a pensar en la música i en el seu estil tipus 007!! 🙂

 5. Esther Alcántara

  12 Octubre 2015 at 23:40

  M’agrada molt aques tipus de música amb una mica de misteri, intriga y divertida a la vegada

 6. Marisol

  19 Octubre 2015 at 10:40

  M’encanta la música d’ aquesta peli “els pinguïns de Madagascar”.
  El meu fill disfruta molt amb tota l’acció que hi ha a la peli.

 7. Sandra

  19 Octubre 2015 at 19:41

  M’encanta aquesta pel·li i la seva banda sonora!

 8. francesc roura

  4 Octubre 2016 at 19:14

  és fantàstica aquesta pel.lícula

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada