0

Fora de lloc? - Thaïs Borri Bas

Borri Bas, Thaïs
Fora de lloc?

Espanya : Thaïs Borri Bas, 2013

Una sargantana dalt dels arbres? Un disbarat? Una possibilitat?

A vegades ens sembla que ens trobem a un lloc que no ens correspon. Però si ens fixem bé i observem el nostre voltant ens adonem que la vida i la natura, estan plenes de canvis. Fora de lloc? És una història que ens parla de no amoïnar-nos per ser diferents i de trobar-nos bé allà on estem.
 

«El cos de la sargantana havia canviat amb les experiències viscudes i tolerava molt millor el fred i els dies més curts.
Abans que es fongués el gel i es comencessin a obrir les flors més impacients ja s’havia despertat i de tant en tant sortia del cau a explorar noves possibilitats».

 

Mitjançant unes il·lustracions exquisides, plenes de delicadesa i sensibilitat, Thaïs Borri Bas ens empeny a fusionar-nos amb el bosc en la recerca del nostre propi camí.

Fora de lloc? - Thaïs Borri Bas

Ens explica quina és la seva motivació:

«Un dia els arbres em van cridar. I jo hi vaig anar»
 
«Vaig entendre que més enllà d’un paisatge, d’una forma, d’un color, d’una olor, d’una sensació i d’un recurs, són uns mestres que coneixen els secrets de la terra i del cel, i que ara més que mai, val la pena deixar-nos guiar pels seus savis consells per recordar ben bé qui som i quina és la nostra veritable funció».

 
I és que l’obra de la Thaïs tot ens porta a un retrobament i una fusió amb la mare terra. Per això, aquest és un d’aquells llibres infantils que també gaudim els adults. Perquè sempre és bon moment per relaxar-nos, mirar la vida cara a cara i reflexionar quin és el nostre paper a la natura.

Fora de lloc? - Thaïs Borri Bas

Escrit per | Claire Voyant

El vaixell on viatjava va ser bombardejat. Em van trobar inconscient dins un bot salvavides enmig de l'oceà. No recordo res. No sé qui sóc, ni com em dic en realitat. Podria ser ballarina. Podria ser Claire Voyant. Sóc la Patrícia de la Biblioteca Collserola-Josep Miracle.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada