Crònica del XXI Saló del Manga de Barcelona

El Saló va ser un èxit de públic total.

XXI Saló del manga de Barcelona

El Saló va ser un èxit de públic total.
El Saló va ser un èxit de públic total.

En la seva XXI edició, el Saló del Manga ha demostrat que l’amor per la cultura japonesa no era una moda passatgera i que ja està plenament arrelada al nostre país, amb xifres d’assistència que han batut el record d’anys anteriors (fins a 137.000 otakus es van acostar al recinte de la Fira de Barcelona).

Als ja tradicionals stands de les llibreries, plens de còmics manga es van afegir altres amb temàtiques afins, com aquell dedicat a l’exquisida ceràmica japonesa o, per aquells que toquen més de peus a terra, els de roba, discos o pel·lícules d’importació. Aquest any, la secció de restaurants japonesos estava plena a vessar, amb llargues cues de persones que volien tastar les delícies que tants cops havien vist als seus manga favorits, com  els onigiris (un triangle d’arròs farcit), els dango (boletes de pasta d’arròs dolces) o els taiyaki (unes pastetes amb forma de peix farcides de crema d’azuki).

Uns delciciosos onigiris i taiyaki de postre. Ñam!
Uns delciciosos onigiris i taiyaki de postre. Ñam!

Un cop havent fet les compres de rigor i havent reposat forces era el moment de visitar les exposicions del Saló, que aquest any estaven dedicades a diferents aspectes de la cultura i la història nipones: “dracs de paper” explorava les diverses representacions, tant orientals com occidentals, d’una figura tan nostrada com és la del drac; “mangas atòmics” recordava les tragèdies nuclears d’Hiroshima i Nagasaki, analitzant com han estat representades al manga; “30 anys de Mario Bros” desvelava els secrets més ben guardats d’un dels personatges més reconeguts dels videojocs, el lampista grassonet Mario Bros.

Uns afeccionats visiten l'exposició "dracs de paper".
Uns afeccionats visiten l’exposició “dracs de paper”.

A més a més, tasts de te verd, de sake, demostracions d’arranjament florals, de quimonos, d’arts marcials, de meditació zen… En definitiva, que al saló hi havia alguna cosa per a tots. I si res d’això motiva, sempre ens queden els encantadors cosplayers, disfressats dels seus personatges favorits i disposats a arrencar un somriure als assistents…

Una imatge d'un cosplayer disfressat d'Inu Yasha.
Una imatge d’un cosplayer disfressat d’Inu Yasha.

Què més podem dir? Doncs que se’ns farà un any ben llarg fins al proper Saló del Manga…

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.