Los cazafantasmas, d’Ivan Reitman

Cazafantasmas

Reitman, Ivan
Los cazafantasmas
Madrid : Sony, 2005

Los cazafantasmas / Los cazafantasmas 2
Madrid : Sony, 2011

Si tinguéssiu a casa vostra una invasió de fantasmes, a qui trucaríeu??? Si visquéssiu a Nova York el 1984, ho tindríeu molt fàcil, als caçafantasmes!!!

Segurament els doctors Venkman, Stantz i Spengler, tots tres experts investigadors parapsicòlegs, us atendran i, fins i tot, us investigaran aquests casos. Aquests tres investigadors van sorgir dels  actors i guionistes Dan Aykroyd i Harold Ramis que van crear uns personatges icònics per a la història del cinema fantàstic de la dècada dels 80.

Juntament amb Dan Aykroyd i Harold Ramis, també actuen a la pel·lícula Rick Moranis, que també va participar com a guionista no acreditat, Sigourney Weaver i sobretot, Bill Murray. Tots ells van ser dirigits per Ivan Reitman, que acabava de dirigir a Bill Murray i Harold Ramis a El pelotón chiflado.

No es pot pensar en aquesta pel·lícula sense recordar al personatge de Peter Venkman, interpretat per Bill Murray, l’autèntica estrella de la pel·lícula.

Però, qui no recorda la cançó de Ghostbusters de Ray Parker Jr que ha estat immortalitzada, juntament amb el vehicle dels caçafantasmes i la seva sirena força peculiar?

Encara que ja han passat més de trenta anys de l’estrena, el temps no ha fet envellir l’esperit de la pel·lícula, cinema familiar de fantasmes amb molts tocs humorístics. En canvi en els efectes especials sí que es nota el pas del temps…

Un fotograma de la pel·lícula
Un fotograma de la pel·lícula

La pel·lícula va rebre dues candidatures als Òscars en les categories de millors efectes visuals i millor cançó. A més, va rebre tres candidatures als Globus d’Or en les categories de millor pel·lícula comèdia o musical, millor actor en comèdia per a Bill Murray i millor cançó original. La cançó va guanyar un Premi Bafta i va rebre una candidatura a l’apartat d’efectes visuals.

Tant va ser el seu èxit que l’any 1989 es va estrenar la segona part de la pel·lícula, amb no gaire bons resultats. A més, entre els anys 1986 i 1991 es va produir una sèrie animada per a la televisió.

Actualment, s’està rodant una versió de la pel·lícula actualitzada a l’època actual, amb un petit canvi, les protagonistes principals seran dones.

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

1 comentari a “Los cazafantasmas, d’Ivan Reitman”

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.