Lizzie - Patricia Muñiz

Lizzie - Patricia Muñiz

Muñiz, Patricia
Lizzie: [la estudiante que vendió sus bragas y acabó convertida en obra de arte]
.[sl]: Amazon, 2015

Chloé, Lizzie, Brigitte. Al voltant d’aquestes tres protagonistes orbita tota la història. Una història que fa honor al subtítol (potser un subtítol que dóna massa pistes): La estudiante que vendió sus bragas y acabó convertida en obra de arte.

Entrarem en un món peculiar, el dels fetitxistes que compren roba on-line, roba que porten noies que es van despullant a mesura que es tanquen les subhastes sobre les diferents peces, però cal fer-ho amb art, insinuant, caldejant l’ambient. Compren roba, sí, però s’ha de dotar aquesta roba d’una aura, se les ha d’impregnar amb l’ànima de l’artista.

Brigitte és l’estrella que va de baixada, mig desapareguda, com aquelles actrius del porno que desapareixen i potser anys després tornen com a actrius més convencionals. A Lizzie que la gent pugui pagar per roba vella amb l’única condició que la porti posada i se la vagi traient davant d’una webcam li sembla una manera extremadament fàcil de guanyar diners. Chloé és periodista, mig becaria, periodista artística, i està investigant tot aquest moviment, on hi ha molt d’art, art viu, representació, ideals de bellesa, secrets inconfessables, tota una sèrie de coses que fan de l’art, Art.

Lizzie - Patricia Muñiz

Brigitte, Chloé i Lizzie, però també Sylvain, o els clients com Ojazos, Jeminguey, Capitán Smith… tot plegat conflueix quan Turner Davies convoca a les dues muses, per preparar una exposició. La idea és fer unes fotos, uns vídeos, muntar-ho… però l’exposició acaba sent Lizzie, completament transformada en el personatge.

patricia-muniz-987

Quin efecte té posar una pantalla per mig en tot el que fem? Un dels efectes és com de desdoblament, ens convertim en alguna cosa a observar, una cosa que provocarà reaccions, si ho fem bé ens convertirem en art. Però aquestes obres d’art respiren, estan vives, tenen anhels, pors, projectes… No acaba de quedar clar si han triat aquesta opció o hi han quedat atrapades, per saber-ne més l’haureu de llegir.

Aquesta és la darrera obra (i la més extensa) de Patricia Muñiz, també són seves Corriente sanguínea i Play Room. Us atreviu?

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

1 comentari a “Lizzie de Patricia Muñiz”

  1. Em sembla molt suggestiu aquest llibre, o almenys la seva ressenya… em dona ganes de llegir-lo. Perfecte! és això el que buscaves, no?
    No se m’hagués acudit mai que es podien fer diners subastant la roba per internet mentre te la vas treient!!! ! i a més fent-ho amb art és clar !!
    increïble les possibilitats d’aquest nou món cibernautic, no?

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.