Adéu Melissa Mathison: el cor d’E.T. d’Steven Spielberg

E.T. - Steven Spielberg

ET

Spielberg, Steven
E.T.: el extraterrestre
Madrid: Universal, 2005

El passat 4 de novembre va morir a Los Angeles la guionista Melissa Mathison (Los Angeles, 1950-2015). I al Bibarnabloc volem homenatjar-la amb la pel·lícula E.T. (Steven Spielberg, 1982), de la qual ella va ser l’autora, sent el seu guió més reconegut i pel que ha passat a la història del cinema.

Un petit extraterrestre es perd mentre estan explorant el planeta Terra i queda abandonat pels seus companys quan la nau empren el viatge de tornada al seu planeta d’origen. El pobre extraterrestre es troba sol i té molta por, però aviat es farà amic d’un nen anomenat Elliott que l’amagarà a casa seva. L’Elliott i els seus amics faran tot el possible perquè el petit extraterrestre pugui contactar amb els seus companys i tornar a casa seva.

La pel·lícula està interpretada per Henry Thomas, Dee Wallace, Peter Coyote i Drew Barrymore entre d’altres.

E.T. es considerat com un dels títols més emblemàtics del director, encara que el tema d’encontres amb extraterrestres ja l’havia tractat amb Encuentros en la tercera fase l’any 1977.

Fotograma de la pel·lícula
Fotograma de la pel·lícula

La pel·lícula té diverses escenes mítiques, des de “mi casa” o “teléfono” o “Sé bueno” fins a l’escena de la bicicleta voladora de l’Elliott davant la lluna, on la fantàstica banda sonora de John Williams, el compositor habitual d’Steven Spielberg, ens convida a volar amb ells. Amb E.T. podeu gaudir d’una bona sessió de cinema familiar i compartir l’experiència amb els menuts de la casa.

La pel·lícula va guanyar quatre Òscars en les categories de millor so, efectes visuals, muntatge de so i banda sonora per a John Williams. A més va rebre candidatures a les categories de millor pel·lícula, director, direcció de fotografia, muntatge i millor guió original per a Melissa Mathison. També va guanyar dos Globus d’Or en les categories de millor pel·lícula dramàtica i millor banda sonora, sent nominada en les categories de millor director, nova estrella de l’any per a Henry Thomas i millor guió.

Tot i que Melissa Mathison va escriure pocs guions, el pròxim any 2016 s’estrena una nova col·laboració amb Steven Spileberg, aquesta vegada amb l’adaptació del llibre El gran amic gegant de Roald Dahl.

Melissa Mathison i Steven Spielberg
Melissa Mathison i Steven Spielberg

Recordarem unes paraules que va dir Spielberg referent a la desaparició de Melissa Mathison: “tenia un cor que brillava amb generositat i amor, va brillar tant al cor que li va donar a E.T.“.

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

1 comentari a “Adéu Melissa Mathison: el cor d’E.T. d’Steven Spielberg”

  1. matilde fuentes riaza

    E.T va ser una película mítica. Un extraterrestre que es va ficar dins del cor de molts
    nens de l’època i al que imitaven amb el dit cap al cel i cridavem ” telefono… mi casa…”
    Una història preciosa. Gràcies Melissa Mathison.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.