Mira actuacions de Sílvia Pérez Cruz, Standstill i molts d’altres en petits concerts íntims i de proximitat

Concerts privats
image_pdfimage_print

Internet ha suposat un fort cop a la industria musical. Però hi ha una activitat relacionada amb la música que manté una molt bona salut: l’assistència a concerts. I és que l’experiència de veure en viu un concert no és reproduïble a través d’una pantalla… tot i que hi ha bones iniciatives que ens apropen fidelment aquest esperit. Al nostre àmbit va haver-hi un projecte, fet en col·laboració amb la Xarxa de Televisions Locals, que és de destacar: Concerts Privats.

Val la pena citar la filosofia de Concerts Privats tal com apareix a la seva pàgina web:

A Concerts Privats creiem en la música en directe, i si pot ser viscuda de ben a prop, millor. Per això, generem aquests petits concerts, accions de proximitat. En cases particulars, en locals d’assaig, en espais cedits per amics… La intenció és oblidar l’escenari i els requeriments tècnics, per quedar-nos només amb l’energia del moment, sense trampes. Una manera privilegiada de compartir música i sofà, fer fotos, establir converses i sopar entre assistents i músics de gustos i sensibilitats semblants.

 
Concerts Privats volia documentar la realitat musical catalana tal com s’ha anat formant als darrers anys. Les seves gravacions capten en acció alguns dels millors intèrprets o grups de l’escena en entorns càlids i propers.

Al seu canal de YouTube, Concerts Privats va deixar un bon grapat d’aquests testimonis. Destaquem només alguns:

La Sílvia Pérez Cruz va oferir un concert per a Concerts Privats en un petit restaurant de l’Empordà, amb la presència de 15 afortunats.

La cantant també va actuar per a Concerts Privats amb Las Migas, el grup de flamenc fusió, el 2009 a una terrassa de la Barceloneta, un solejat matí de novembre:

Els vídeos de Pérez Cruz són dels més vistos del canal, senyal de la popularitat que ha assolit la cantant, però hi ha actuacions que no es queden enrere respecte a qualitat musical. Per exemple, escolteu al Joan Colomo actuant a un jardí de Nou Barris, sol amb la seva guitarra. La lletra de Pirotecnia barata és d’allò més punyent, i et farà pensar:

 
Els iX! van actuar al seu propi local d’assaig, la seva cuina d’idees, com en diuen a Concerts Privats:

 
També molt recomanable l’actuació d’un jove portent, el Pau Vallvé, acompanyat en aquest cas per la Maria Coma:

 
Els ja mítics Standstill també van tindre la seva aparició a Concerts Privats, interpretant entre d’altres el seu tema Adelante Bonaparte:

 
Genial també l’actuació de Me and the Bees, a un garatge de cotxes antics i uniformats per a l’ocasió:


 
Aquesta és una petita tria: també podreu veure actuacions de Pastora, Manos de Topo, Els Amics de les Arts, The Pinker Tones, i molts d’altres.

Concerts Privats va representar una bonica experiència, tant per als grups i solistes implicats com per als afortunats que van poder assistir als concerts. Si no va ser el teu cas, una bona opció per a gaudir de la millor música catalana moderna és vindre a Biblioteques de Barcelona i capbussar-te a la nostra ampla col·lecció musical. Per exemple, parlant dels artistes que pots veure en aquest post:
 

granada

 

reinas del matute

Las Migas
Las reinas del matute

Madrid : Nuevos Medios, DL 2010

De quan Pérez Cruz encara hi era a la formació

 

producto interior bruto 1

 

automat infinit

 

de bosc

 

adelante bonaparte

 

fuerza bien
image_pdfimage_print
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

2 comentaris a “Mira actuacions de Sílvia Pérez Cruz, Standstill i molts d’altres en petits concerts íntims i de proximitat”

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.