3

El Premi Llibreter és un guardó, organitzat pel Gremi de Llibreters de Catalunya, que atorguen les llibreries de Catalunya. Ahir vam poder assistir a la roda de premsa on es donaven a conèixer les guanyadores de l’edició d’enguany a les categories de Literatura Catalana, Altres Literatures i Àlbum Il·lustrat, i van estar les següents:
 

Premi Llibreter 2016 d’Àlbum Il·lustrat

El viaje - Francesca Sanna

El viatge, de Francesca Sanna
editat per Impedimenta (català i castellà)

El jurat destaca la potència de la paraula i la narrativa gràfica, totes dues sonen sentit global a l’obra. L’ús del color negre per expressar la por, el dolor i el desarrelament d’una família que ha de migrar és un punt clau de l’obra. Malauradament, aquesta Europa, els seus líders, que s’ha tornat mesquina i viu d’esquena al dolor de la gent, no vol veure el que ens relata el llibre: la tragèdia que avui en dia sacseja milers de famílies, la destrossa de la guerra i el viatge per arribar a un lloc a on es puguin sentir segurs. Això passa, com qui diu, al nostre costat. El Viatge posa l’accent en el dolor, la valentia i la decisió d’una mare de trobar una llar pels seus, vencent totes les dificultats del camí, i sempre, amb una mirada plena d’esperança. Aquesta jove autora ens ha arribat al cor, a les entranyes, i la seva capacitat tant literària com plàstica per posar veu i color a la tragèdia fa que la seva obra hagi estat escollida pel jurat.

Francesca Sanna

Francesca Sanna | Foto: Pau Frechiné

 
 

Premi Llibreter 2016 a Altres Literatures

Manual per a dones de fer feines - Lucia Berlin

Manual per dones de fer feina / Manual para mujeres de la limpieza, de Lucia Berlin
editat per l’Altra Editorial (català) i Alfaguara (castellà)

El jurat atorga el Premi a aquesta obra de relats que conformen una història personal i són la recuperació d’una forta veu literària. L’autora és capaç de connectar amb el lector des de la sensibilitat i la qualitat del seu treball. El mateix títol és un desafiament pels qui busquen descobrir alguna cosa diferent.

Lucia Berlin

Lucia Berlin

 
 

Premi Llibreter 2016 de Literatura Catalana

Germà de gel - Alicia Kopf

Germà de gel, d’Alicia Kopf
editat per l’Altra Editorial

El jurat atorga el Premi a aquesta obra per ser una història que, sense deixar de presentar un argument clàssic de relacions familiars complicades, sap afegir-hi un contrapunt d’aventura, de tècnica i de projecció artística el resultat de la qual fa que el lector obtingui una visió polièdrica sobre temes molt humans.

Alicia Kopf

Alicia Kopf | Foto: Pau Frechiné


 

Escrit per | Bibarnabloc

El blog de Biblioteques de Barcelona

3 Comentaris

 1. Mercè BL

  26 Juny 2016 at 18:31

  M’ha encantat saber que un dels premis Llibreter 2016 era pel “Manual per a dones de fer feina”, un recull de relats excel·lent que vaig llegir fa poc i us recomano de totes totes. La Lucia Berlin ens presenta unes històries i uns personatges senzills i alhora sorprenents, moltes (o totes) basades en les seves pròpies experiències, fruit d’una vida molt intensa .
  Corro a anotar com a properes lectures els altres premis Llibreter d’enguany, perquè són garantia segura de bona lectura.

 2. Anna Johé

  26 Abril 2017 at 16:42

  Germà de gel és una delícia. Quan comences la lectura no pots evitar deixar-te portar pàgina rere pàgina. Molt recomanable!

 3. Marta Martinez Riera

  26 Abril 2017 at 19:02

  Lucia Berlin i Alícia Kopf són dos grans descobriments que jo he fet, en canvi, aquest 2017.
  Els contes de la Berlin et poden transportar amb poques pàgines a un hotel a una platja paradisíaca de Mèxic o a un hospital en ple torn de nit. M’ha encantat la seua forma de narrar històries, de crear atmòsferes i els personatges, bona part dones, tan reals i tan desconeguts alhora.
  Per altra banda, a l’acabar de llegir “Germà de gel” vaig tenir la sensació de sentir-me plena i de sobte buida, eixa sensació que apareix quan acabes de llegir un bon llibre.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada