3

L'art de ser normal - Lisa Williamson

Williamson, Lisa
 L’Art de ser normal
Barcelona : Fanbooks, 2016

El Arte de ser normal
Barcelona : CrossBooks, 2016

 

Avui 28 de juny és el dia internacional de l’orgull LGBTIQ+, la data commemora els disturbis d’Stonewall a Nova York, l’any 1969, i que marca l’inici del moviment de l’alliberament homosexual.

Des del Bibarnabloc ens sumem a aquesta efemèride amb una novel·la juvenil que se centra en la T de les sigles LGBTI.

L’art de ser normal narra la història d’en David que té un gran secret: és una nena que està atrapada en un cos de noi. En David només ho ha dit als seus dos millors amics. En canvi, els pares del David creuen que el seu fill és gai, no li donen gaire importància, ja que creuen que és una moda passatgera. Tot el món del David canvia quan a la seva escola es matricula un nou alumne, en Leo. El David se sentirà fascinat pel nou company. Arran d’un incident, en David i en Leo es faran amics i compartiran diverses inquietuds i, fins i tot, algun secret.

Lisa Williamson

Lisa Williamson

L’autora de la novel·la és Lisa Williamson. Va néixer a Nottingham, va estudiar art dramàtic a la Universitat de Middlesex, en el seu vessant d’actriu. Ha actuat tant al teatre com a la sèrie de televisió britànica Hollyoaks. Va compaginar la feina d’actriu amb el fet de treballar al Servei d’Identitat de Gènere, un servei de salut per als joves amb conflictes a causa de la seva identitat sexual, on va trobar inspiració per als personatges de L’art de ser normal.

No és habitual al camp de la novel·la juvenil, el tema de la transsexualitat, l’autora procura dotar els personatges de versemblança i no caure en els diversos tòpics. Per aquest motiu cal valorar notablement l’aparent senzillesa del text que evita caure en la sensibleria. Cal afegir que L’art de ser normal és la primera novel·la escrita per Lisa Williamson.

Si us voleu llegir més novel·les juvenils per aprofundir en aquesta temàtica, us recomanem George d’Alex Gino, una petita joia que probablement us emocionarà molt.

A més a més, us volem recomanar la videorecomanació de Marc Gabernet ha fet de la novel·la L’art de ser normal, amb la qual va participar en el concurs #recomanollegir organitzat per Biblioteques de Barcelona i el portal adolescents.cat. Gràcies a aquesta recomanació, en Marc va guanyar el Premi del públic.

Enhorabona Marc!!!

 

Escrit per | Neville Longbottom

Estudiant de valent a Hogwarts que un dia vaig fer un conjur i em vaig convertir amb el Rubén de la Biblioteca Joan Miró.

3 Comentaris

 1. Anna

  29 juny 2016 at 12:01

  Crec que llibres com aquest ajuden a entendre als joves la situació personal en la que es troben alguns companys i companyes seus, i això fa que puguin crear empatia; cosa tant necessària per poder tenir una millor relació social.

 2. Raquel Andrés Serna

  29 juny 2016 at 12:28

  No he llegit aquesta novella, però em sembla molt interessant que la narrativa per adolescents inclogui personatges i trames relacionades amb la identitat de gènere.

 3. Roger Sabaté Borràs

  16 maig 2018 at 16:38

  Jo sóc un noi de 14 anys que a llegit aquest llibre a classe i trobo que és un llibre fantastic en el que narra desde el punt de vista de dos adolescent que amaguen un secret. Sobretot m’ha impresionar la situación per a la que va pasar un dels dos adolescents, en Leo, al bosc del costal del ser anticonstitucional institut.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.