0

Ciencia-ficció, t'agrada i ho saps
 

En els darrers anys, el gènere de la ciència-ficció ha passat de ser un «gènere menor» a ser considerat una part fonamental de la cultura de masses: el cinema i els videojocs, els mitjans d’entreteniment més populars actualment, han influït molt en el desenvolupament i la consolidació de la ciència-ficció. Pel·lícules tan conegudes com Star Wars, Parc Juràssic i Avatar, o videojocs com Tomb Rider, The Legend of Zelda o Halo ja formen part
de la cultura popular.

Al llarg del mes de novembre, tindrà lloc a Barcelona l’Eurocon, la convenció europea anual de la ciència-ficció. Es tracta de la gran trobada europea dels fans de la ciència-ficció i dels autors, editors i estudiosos d’aquest gènere. S’hi podrà escoltar autors com Andrzej Sapkowski, Richard Morgan, Brandon Sanderson, Rosa Montero o Albert Sánchez Piñol, entre d’altres.

En el marc de l’Eurocon Barcelona 2016, Biblioteques de Barcelona ofereix al llarg del mes d’octubre el cicle de xerrades «Ciència-ficció, t’agrada i ho saps» a diverses biblioteques de la ciutat, per donar a conèixer als usuaris de les biblioteques el gènere literari de la ciència-ficció més enllà dels autors més populars i coneguts del gènere. Com a complement d’aquest cicle, us hem preparat aquesta guia de lectura que recull documents que trobareu a les biblioteques de la ciutat i que us ajudaran a conèixer més la ciència-ficció i a continuar gaudint-ne.


 

Escrit per | Bibarnabloc

El blog de Biblioteques de Barcelona

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada