Ciencia-ficció, t'agrada i ho saps

Ciencia-ficció, t'agrada i ho saps
 

En els darrers anys, el gènere de la ciència-ficció ha passat de ser un «gènere menor» a ser considerat una part fonamental de la cultura de masses: el cinema i els videojocs, els mitjans d’entreteniment més populars actualment, han influït molt en el desenvolupament i la consolidació de la ciència-ficció. Pel·lícules tan conegudes com Star Wars, Parc Juràssic i Avatar, o videojocs com Tomb Rider, The Legend of Zelda o Halo ja formen part
de la cultura popular.

Al llarg del mes de novembre, tindrà lloc a Barcelona l’Eurocon, la convenció europea anual de la ciència-ficció. Es tracta de la gran trobada europea dels fans de la ciència-ficció i dels autors, editors i estudiosos d’aquest gènere. S’hi podrà escoltar autors com Andrzej Sapkowski, Richard Morgan, Brandon Sanderson, Rosa Montero o Albert Sánchez Piñol, entre d’altres.

En el marc de l’Eurocon Barcelona 2016, Biblioteques de Barcelona ofereix al llarg del mes d’octubre el cicle de xerrades «Ciència-ficció, t’agrada i ho saps» a diverses biblioteques de la ciutat, per donar a conèixer als usuaris de les biblioteques el gènere literari de la ciència-ficció més enllà dels autors més populars i coneguts del gènere. Com a complement d’aquest cicle, us hem preparat aquesta guia de lectura que recull documents que trobareu a les biblioteques de la ciutat i que us ajudaran a conèixer més la ciència-ficció i a continuar gaudint-ne.


 

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.