2

La casa dels ratolins - Karina Schaapman

Schaapman, Karina
La casa dels ratolins

Barcelona: Blackie Books, 2015

La casa de los ratones
Barcelona: Blackie Books, 2015

 

Com a títol La casa dels ratolins és prou explícit perquè el que ens mostrarà aquest llibre és el que succeeix a una casa habitada per ratolins. Vida quotidiana, gens especial, gens innovador, zero aventures.

I és que potser l’atractiu d’aquest llibre no resideix en la narració del que viuen una parella de petits ratolins per les diferents estances d’una casa sinó que aquí la protagonista és, sens dubte, la casa.

Una casa que ha sigut creada al llarg de molts anys per la Karina Schaapman, autora del llibre, però que no empra cap tècnica pictòrica o plàstica en la seva creació, sinó que la Karina ha construït una fantàstica casa de fusta i material reciclat de gairebé dos metres d’alçada on ha creat infinitat d’estances, totes elles diferents.

A partir d’aquí, l’autora es fa servir de la narració per mostrar-nos la casa amb tots els seus detalls.
 

La casa dels ratolins - Schaapman

La casa dels ratolins


 

Així, el Sam i la Júlia, coneixen al ratolí drapaire, a l’àvia d’en Sam, a un músic molt peculiar, als tres germans bessons d’en Sam i, fins i tot, a un vell mariner.
 

La casa dels ratolins - Schaapman

L’habitació dels bessons

La casa dels ratolins - Schaapman

El drapaire


 

Però també s’ho passen d’allò més bé a l’aniversari de la Sofia, ajudant a fer la bugada, anant de compres o jugant a fet i amagat.
 

La casa dels ratolins Schaapman

L’aniversari de la sofia

La casa dels ratolins - Schaapman

La botiga de queviures


 

I el llibre il·lustra totes aquestes “aventures” amb un bon grapat de fotografies dels diferents espais de la casa dels ratolins, on podreu descobrir fins al més petit detall que us pugueu imaginar.

L’autora ha continuat creant i s’han editat altres llibres protagonitzats pel Sam i la Júlia que descobreixen altres espais. Malauradament aquests nous llibres encara no es poden comprar ni en català ni en castellà. Esperem que alguna editorial de casa nostra s’animi de pressa a editar aquestes noves històries.
 

La casa dels ratolins - Schaapman

El Sam i la Júlia


 

Aquest llibre ha estat guardonat amb el premi Libro Kiriko 2016 al millor àlbum il·lustrat.

Si alguna vegada aneu a Amsterdam no deixeu de fer una visita a l’àrea infantil de la Biblioteca Central. Allà tenen exposada l’única i autèntica casa dels ratolins, quedareu enganxats, us ho garanteixo.

Biblioteca Central d'Amsterdam
 

Escrit per | Meggie Folchart

Quan la Meggie llegeix una història els personatges salten fora de la pàgina, un poder heretat que la fica en força problemes. Sóc la Isabel de la Biblioteca Nou Barris.

2 Comentaris

  1. Pingback: CUATRO DÍAS EN AMSTERDAM – Pasajes y paisajes

  2. Pingback: CUATRO DÍAS EN AMSTERDAM con niños - Pasajes y paisajes

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.