6

The Original High - Adam Lambert

Lambert, Adam
The Original High

New York : Warner, p. 2015

 

Qui és l’Adam Lambert? Si no us sona aquest nom, potser li poseu cara per haver sigut l’escollit de posar veu a una de les bandes mítiques del món de la música: Queen. Des de fa uns anys ell, junt amb Brian May i Roger Taylor (John Deacon no participa pel seu retir) han tornat a l’escenari musical per tornar a cantar les cançons més conegudes del grup.  Des de l’any 2012, Adam Lambert acompanya com a vocalista fent concerts per tot el món (el 22 de maig del 2016 van fer una paradeta al Palau Sant Jordi de Barcelona).
 


 
Però Lambert porta a la música ja uns quants anys…
Adam Lambert
 
Adam Lambert va néixer a l’estat d’Indiana, als Estats Units un 29 de gener de l’any 1982. Des de ben petit va actuar a musicals i entre altres obres, va participar en la gira europea del musical Hair. Però tot va canviar quan va fer l’audició per concursar al conegut programa de televisió American Idol, participant en la 8a temporada. Lambert va quedar segon a la final del programa, tot i que els rumors apunten que no va guanyar a causa de la seva orientació sexual i la seva religió. Durant tot el concurs, va ser clarament el favorit del públic, el jurat, la premsa i fins i tot, dels crítics musicals. No obstant això, a partir de la seva aparició en aquest programa, la seva carrera discogràfica es va, literalment, enlairar al firmament musical.
 

Adam_Lambert-For_Your_Entertainment
 
El seu primer àlbum For your entertainment es va publicar l’any 2009 on el seu single Whataya Want From Me va ser la cançó més sonada. S’ha de dir que també es va tornar a rellançar el seu àlbum Take one on hi havien cançons gravades l’any 2005 quan encara no era un artista molt conegut.

 

 
L’any 2011 es va publicar Beg for mercy després de la demanda interposada per la companyia Colwel Platinum Entertainment. Lambert va gravar aquestes cançons abans d’entrar al programa American Idol i del seu posterior èxit. Perduda la demanda, la companyia va treure el disc sense el consentiment de Lambert (per això no acostuma a donar molta promoció a aquest disc i sempre es parla de tres àlbums d’estudi publicats de moment).
 

Adam_Lambert-Trespassing_(Deluxe_Edition)-Frontal
 
L’any 2012 va treure Tresspassing amb el seu primer senzill Better than I know myself (en aquest àlbum van col·laborar en la creació de les cançons, artistes com Pharrell Williams o Bruno Mars). El seu èxit va ser immediat i va estar com a número u de la llista d’èxits musicals dels Estats Units Billboard 200.
 


 
Per últim, l’any 2015 va treure el que és per ara, l’últim àlbum del cantant i que recomanem al Bibarnabloc: The Original high. El seu primer single Ghost Town va ser molt ben rebut per la crítica amb el seu ritme enganxós i ballable. En moltes de les seves cançons està present les influències del so dance tot i que, té cançons més roqueres i alguna balada. El disc en general, és considerat de moment, com el millor de la seva carrera.
 


 

Escrit per | Mr Hyde

Sóc la part oculta del Dr. Jekyll... o era a l'inrevés? Es comenta que vaig ser creat per un tal Stevenson, quan més aviat va ser al contrari, encara que això és un secret. Vaig estudiar amb el gran Doctor Tenma, m'agrada la música de Hyde i tinc un gat anomenat Schrödinger. Per cert, dintre meu hi ha la Marian, una devorallibres de la Biblioteca Horta - Can Mariner.

6 Comentaris

 1. Roser

  29 novembre 2016 at 13:10

  M’encanta Adam Lambert.
  Gràcies.

  • Mr Hyde

   30 novembre 2016 at 11:37

   Moltes gràcies pel teu comentari Roser.

 2. Susana

  1 desembre 2016 at 20:23

  Què bé que escrius! Gràcies Mr Hyde per descobrir-nos aquest músic! Et continuaré llegint 🙂

  • Mr Hyde

   14 desembre 2016 at 11:19

   Gràcies a tu Susana 😉

 3. Nuria

  13 desembre 2016 at 12:57

  Un cantante con muy buena voz. Desde que escuche la primera canción en la radio “whataya want from me”, no he dejado de escuchar sus canciones! Grácias Mr.Hyde por recomendarlo!

 4. Mr Hyde

  14 desembre 2016 at 11:21

  Gracias a ti Nuria. A ver si tenemos suerte y se anima a hacer algún concierto cerquita 🙂

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada