Blues everywhere I go, Barbara Hendricks & her blues band

Blues everywhere I go - Barbara Hendricks & her blues band

 Maria Antònia Juan i Nebot ens proposa escoltar: 

Blues everywhere I go - Barbara Hendricks & her blues band

Barbara Hendricks & her blues band
Blues everywhere I go
Austria : Arte Verum, p. 2015
CD 1.HEN 30

L’extraordinària veu de la Barbara Hendricks s’escapa, per uns moments, del món de l’òpera, concerts i recitals per oferir-nos quinze temes de blues enregistrats en directe a la ciutat d’Estocolm el 2015.

Les cançons espirituals negres estan en les arrels de la música de jazz i de blues, com a música de protesta d’arrels africanes dels cants dels esclaus en els camps de cotó al Delta del Mississippi. Expressió del sofriment d’un poble i dels seus anhels de llibertat.

Quinze temes acompanyats per la seva banda de blues, formada per Mathias Algotsson (piano i orgue Hammond), Max Schultz (guitarra), Clas Lassbo (baix) i Chirs Montgomery (tambors); tres dels quals són temes exclusivament instrumentals, i un “Another Man Done Gone” és cantat a capella.

Barbara Hendricks, que posseeix una veu versàtil, extraordinàriament expressiva, d’amples registres i matisos tímbrics, ha cantat en els teatres d’òpera i sales de concerts més importants del món, té una àmplia discografia, i amb el blues d’alguna manera torna a les seves arrels, quan de petita cantava amb el seu pare en una església rural  d’Arkansas. És coneguda com a activista en favor dels drets humans, viu a Europa (Estocolm) des de l’any 1977, i ha rebut nombrosos premis i reconeixements pel seu treball. L’any 2006 li va ser atorgada la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

El llibret que acompanya el CD conté interessants textos (anglès i francès) de la mateixa Barbara Hendricks, de William Ferris i de Stéphane Koechlin.

Aquest article ha estat publicat a La Vall de Vidre núm. 248, setembre 2016

 

 

 

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

3 comentaris a “Blues everywhere I go, Barbara Hendricks & her blues band”

  1. Barbara Hendricks es una gran soprano. Una vez asistí a un concierto de ella cuando ya era mayor y me encantó. Aparte de cantar estupendamente bien, lo hace con gran elegancia y delicadeza.

  2. El millor disc de jazz de l’any 2016 fet a Catalunya és el “Sirin” de la cantant i clarinetista Carola Ortiz. Va ser escollit CD del mes per la revista especialitzada 440 Jazz. I les presentacions en directe han estat un gran èxit. Malgrat això, no es pot trobar a les biblioteques.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.