0

Amor - Vanni

Vanni. Amor
Buenos Aires : Niño, 2015

 

Aquest llibre anomenat Amor i il·lustrat per Vanni, és literalment un cant a l’amor, a la necessitat d’estimar i ser estimat. Durant tot el fil narratiu del llibre, la protagonista és rebutjada per tothom, perquè la troben lletja, estranya i amb un comportament poc usual. És menyspreada pels diferents personatges que van sorgint durant tota la història, i no és fins al final, a l’última línia del llibre, que no hi ha una espurna plena d’amor, que en llegir-la només pots plorar de tendresa.
 

Amor - Vanni
 
El menyspreu, la intolerància i el rebuig a qui és diferent i que justament pateix aquesta nena, no és només propi de la ficció i la imaginació, sinó que no és tan difícil de trobar en la nostra societat. El podem trobar de manifest en diverses formes i paraules, com racisme, bullying, homofòbia, etc. Doncs, en aquest cas, és la protagonista qui ens dóna la solució al problema: és la falta d’amor la que provoca totes aquestes mancances humanes. Amb l’amor se soluciona tot. L’amor és l’única cosa que veritablement ens mou i ens cura a la vegada.
 

Amor - Vanni
 
En relació al contingut físic del llibre, cal destacar que cada pàgina esdevé una petita obra d’art. Les il·lustracions d’aquest llibre es caracteritzen per la seva originalitat i per la forma de joc que adquireixen, atès que les pàgines es connecten entre si gràcies als diferents dibuixos, formes i colors. Així, aquesta dimensió divertida que prenen les imatges en el llibre físic és encara major en la versió digital del llibre (lovestorytheapp.com), guanyadora del premi a la millor obra digital de ficció a la Fira de Bologna del 2014. Us animo totalment a consultar tant la versió en paper com la digital, no us defraudaran.
 

 

Escrit per | Valle-Inclán

Sóc la Valle Caballero i treballo a la Biblioteca Sant Gervasi- Joan Maragall, i el meu alter ego és una talpeta que es tira tot el dia somiant pels racons de la Biblioteca…

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *