0


 

Alba Marina Rivera és il·lustradora. Va néixer a Rússia, tot i que va créixer a Cuba. Fa uns setze anys que resideix a Barcelona, ciutat on va conèixer la il·lustració com a professió i on va estudiar (Escola Massana). El seu treball se centra principalment en el camp editorial, especialment en el llibre i l’àlbum. Les seves obres han estat publicades i exposades a diversos països. Guardonada amb diferents premis, dels quals hi destaca el Bolognaragazzi Award 2009 a la categoria New Horizons per El contador de contes.
 

El contador de contes - Saki - Alba Marina Rivera
 
Fa un temps l’SDLIJ va comptar amb ella per fer un taller sobre el llibre àlbum al Cicle “Llegir en imatges” que duia per títol “L’àlbum il·lustrat més enllà del text”. Durant la sessió, Alba Marina va evidenciar que les imatges d’un àlbum il·lustrat expliquen moltes coses (de vegades fins i tot més que el text en si mateix!) i també que tenen funcions diverses dins el llibre.

Durant la trobada també vam poder analitzar diferents obres i explorar imatges, fent espacial incís en les metàfores visuals i en l’ús de la il·lustració per a infants.
 


 

Les explicacions d’Alba Marina ens van entusiasmar i ens van permetre apropar-nos millor al gènere del llibre-àlbum. És per això que uns mesos després hem volgut recordar la sessió a partir d’aquesta entrevista.
 


 

Escrit per | SDLIJ

Qui ha dit que les biblioteques són avorrides? Si voleu viure aventures sense fi, viatjar per paisatges remots i posar-vos a la pell de personatges ben diversos, només cal que us deixeu portar per alguns dels llibres que es recomanen al Bibarnabloc. SDLIJ (Servei de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil) em trobareu a la Biblioteca Xavier Benguerel.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *