0

 

Maria Antònia Juan i Nebot ens proposa escoltar

 
Bellver - Maria del Mar Bonet

Bonet, Maria del Mar. Bellver
Sabadell : PICAP, DL 2009

En paraules de la Maria del Mar Bonet, aquest CD ens convida a fer un viatge en vaixell i recórrer la ribera Mediterrània a través de les seves músiques. Es tracta de poesies pròpies i d’altres autors, com G. Janer Manila, Isidor Marí, V. Andrés i Estellés entre d’altres, musicades per Zülfü Livaneli, Mikis Theodorakis, Lautaro Rosas, Ernesto de Curtis, Gregorio Paniagua, Enzo Gragnaniello i Manos Hadjidakis, juntament amb cançons populars de Grècia, Sardenya, Mallorca i Catalunya. Un bonic viatge acompanyats de la personalíssima i càlida veu de la Maria del Mar per una Mediterrània que és lligam de cultures en la seva diversitat, i tristament d’actualitat en aquests temps, que alhora que uneix també separa els pobles de totes dues ribes.

El CD va ser enregistrat l’any 2010 amb l’Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma” dirigida per Salvador Brotons, a la qual cal sumar altres instruments que habitualment no formen part d’una orquestra simfònica (acordió, santur, bouzouki, guitarró, castanyetes, entre d’altres), tot recollint la recent, aleshores, experiència de la cantant en concerts acompanyada d’orquestres simfòniques amb motiu de la celebració dels 40 anys de vida professional, l’any 2007. Així, doncs, enguany, celebrem els 50 anys d’una trajectòria compromesa i fidel a unes arrels i al seu temps, bona part dels quals la Maria del Mar els va viure essent veïna de Vallvidrera.

Bellver títol d’aquest treball, ens evoca l’emblemàtic castell de Palma, lloc de referència de la infància i dels primers passos com a cantant de la mallorquina Maria del Mar Bonet.

 

Aquest article ha estat publicat a La Vall de Vidre núm. 253, febrer 2017

 

Escrit per | Claire Voyant

El vaixell on viatjava va ser bombardejat. Em van trobar inconscient dins un bot salvavides enmig de l'oceà. No recordo res. No sé qui sóc, ni com em dic en realitat. Podria ser ballarina. Podria ser Claire Voyant. Sóc la Patrícia de la Biblioteca Collserola-Josep Miracle.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada