Gil Scott-Heron – The Revolution begins

Biblioteca Trinitat Vella-J. Barbero Fa 1 mes Adults, Música
1
Escuchar con webReader

Gil Scott-Heron

Gil Scott-Heron (1949-2011), fou un poeta i músic nord-americà, considerat una de les veus més importants de la música Nord-Americana negra i un dels inspiradors del rap, a causa de les seves actuacions durant el final de la dècada dels anys 60 i la dècada dels anys 70, que es basaven en l’spoken word, recitar poesia amb acompanyament musical de tall contemporani i jazzístic.

Vinculat a l’activisme afroamericà, les seves lletres polítiques i agressives el convertiren en símbol de la contracultura nord-americana. The Revolution Will Not Be Televised, una de les seves cançons més conegudes, seria un bon exemple de les seves lletres contra la proliferació del consumisme i la banalització de la vida, contra la televisió com a eina de manipulació i alienació, contra el control de l’economia per part de la burgesia de raça blanca i una classe mitjana desconeixedora dels problemes racials als ghettos, incitant a l’acció directa al carrer, a ser protagonistes del canvi del model de societat. La seva actitud hedonista, la seva addicció a les drogues, la seva tendència als problemes, no van fer més que engrandir la llegenda.
 

Gil Scott-Heron - Revolution begins

Gil Scott-Heron
The Revolution begins

London : BPG, 2012

 
The Revolution Begins : The Flying Dutchman Masters reuneix els tres primers àlbums gravats per Gil Scott-Heron a la discogràfica Flying Dutchman. Especialment reconeguts per la seva originalitat i per avançar-se musicalment al seu temps, les seves lletres van des del vessant més poètic fins a l’actitud més militant, i troben l’equilibri entre paraula i música. L’edició, que també inclou alguna raresa o versions alternatives de cançons conegudes, s’acompanya d’un llibret amb bones imatges i explicació de les gravacions i d’algunes cançons.
 

No podràs quedar-te a casa, ‘brother’
No podràs endollar, encendre i desendollar
No podràs perdre’t en l’heroïna ni evadir-te
Ni anar per una cervesa durant els anuncis
Perquè la revolució no serà televisada.

 

 

Escrit per | Biblioteca Trinitat Vella-J. Barbero

La biblioteca Trinitat Vella-J. Barbero és fruit d'una llarga reivindicació dels veïns de Trinitat Vella. Aquest és un dels motius que porti el nom de José Barbero, membre de l'Associació de Veïns de Trinitat Vella, que va morir de manera sobtada l'any 2009. La seva lluita pel barri i pels drets dels veïns de Trinitat Vella van marcar el seu dia a dia, de manera que posar el seu nom a la biblioteca és una manera de retre-li homenatge a ell i a la resta de veïns que han fet de la lluita per la millora del barri una tasca diària.

1 Comentari

  1. mariad

    30 març 2017 at 11:28

    Més música i més poesia!

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *