4

Muriel Giménez Segura - Guanyadora del concurs de febrer del Bibarnabloc
 
– Com i quan vas conèixer el Bibarnabloc?

Com a usuària de les biblioteques estic adscrita als butlletins i a les novetats que m’envien al correu electrònic. De vegades hi ha temes que m’interessen i remeno, i així vaig topar amb el Bibarnabloc. Vaig trobar-hi ressenyes, articles sobre gèneres literaris, propostes, etc.
 

– Havies participat abans al concurs?

La veritat és que és la primera vegada. I de fet estic gratament sorpresa. Sovint penses allò de “mai em tocarà” i generalment no sóc d’aquelles persones que em toquen. Ni paneres de Nadal, ni tan sols el Quinto. I no parlem ja de la loteria. Quan vaig rebre el correu confirmant-me que havia guanyat, gairebé que no m’ho podia ni creure!
 

– Pots explicar als lectors com el vas guanyar?

Sóc periodista i per temes de feina, segueixo el canal de notícies municipal i de tant en tant m’apareixen informacions interessants. Com les del concurs. Em sap greu dir-ho, però el primer reclam en aquest cas, ja sé que hauria de dir que va ser literari, però realment va ser musical. Fa temps que segueixo la carrera musical de l’Hindi Zahra i esperava que algun dia vingués a Barcelona. Així que en veure que venia, i que si participava en el concurs potser tindria l’oportunitat d’anar-la a veure, va ser el què em va impulsar a participar i temptar a la sort.
 

– Quins són els darrers llibres que t’has llegit? Quins ens recomanes?

Faig un curs d’escriptura al Centre Cívic de Can Deu i el nostre professor ens proposa lectures interessants, sobretot de contes per adults. Així que, després de llegir Inmanejable de la Lucía Berlin per Nadal vaig demanar Manual para mujeres de la limpieza un recull dels seus contes i hi he estat molt enganxada. En ells sempre hi trobes els alter egos de l’escriptora, dones amb una vida molt interessant, intensa, dones fortes que narren el seu món de manera natural, directa. També és molt cinematogràfica i això és una característica que m’enganxa: que en tres pinzellades jo ja em trobi en l’escena, envoltada dels seus personatges, tan endins que gairebé sembla que els pugui ensumar.

Això em va portar a llegir els contes de Flannery O’Connor, que em recorden una mica als de Berlin per la riquesa i alhora senzillesa dels seus relats, malgrat això sembli una paradoxa. Els seus personatges es mouen entre la llum i l’ombra, rodons i complexos, en uns escenaris plens de matisos i lluny dels tòpics, que no et deixen indiferents.

Finalment, aquest any haig de reconèixer que és també l’any de la Nothomb, l’Amelie Nothomb. Des que l’estiu que em vaig llegir Estupor y temblores no he parat: Petronille, un dels meus preferits, Ni de Eva ni de Adan, i el darrer, Diari de l’Oreneta.
 

– T’agrada llegir?

Sí, m’agrada. He passat èpoques de poca de lectura i èpoques en les quals he devorat llibres. També és veritat que de vegades començo llibres i no els acabo…, alguns perquè no m’enganxen, i els deixo a l’inici, d’altres perquè he deixat passar el moment, tot i que sé que certament el reprendré més endavant (em queden 50 pàgines de El impostor de Javier Cercas i sé que l’acabaré abans de l’estiu en algun moment), o en canvi que el tinc allí, amb un terç del llibre per llegir, perquè crec que em van decebre, com l’últim de Jeffrey Eugenides, La trama matrimonial, on no vaig trobar la màgia que em va donar Middlesex, el meu llibre preferit.
 

– Quins són els serveis que vas servir habitualment a les biblioteques? Quins ens destacaries?

Bàsicament els de préstec, però també he anat a estudiar-hi en el passat.
 

– Coneixes l’obra de Luis Landero?

No el conec. De fet, quan vaig veure el concurs vaig llegir un parell de crítiques de la seva darrera novel·la. I em va atraure el tema que la vida és tant lletja i trivial com bella i misteriosa. I com els personatges sobreviuen a la misèria, com les protagonistes de Berlin. Així que estic amb moltes ganes de llegir-lo!
 

Muriel Giménez Segura - Guanyadora del concurs de febrer del Bibarnabloc
 

Escrit per | Bibarnabloc

El blog de Biblioteques de Barcelona

4 Comentaris

 1. Xahrazad

  22 març 2017 at 10:14

  Enhorabona Muriel. Esperem que hagis gaudit del concert!

  • Muriel

   27 març 2017 at 13:12

   Moltíssimes gràcies! La veritat és que va ser un concertàs! Una cançó i ja ens havia enlluernat a tots 🙂

   Ah, i ja porto uns dies gaudint de “El guitarrista”

 2. Chus García

  18 abril 2017 at 11:42

  Quina meravella de concurs 🙂 Acabo de participar en el de St Jordi, a veure si tinc sort!!

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *