Skaters! Esports urbans

Biblioteca Vila de Gràcia Fa 1 any Adults, Joves, Llibres
2

 
La biblioteca Vila de Gràcia disposa d’un fons d’Esports Urbans. El fons està dedicat als esports que es poden practicar a la ciutat, als seus diferents espais a l’aire lliure com el running, la bici, els patins i l’skate. En aquest nou context presentem una selecció de materials del món del monopatí, un petit tast d’això que anomenem esports de carrer i que ja podeu començar a gaudir.
 

Dogtown the legend of the Z-Boys - Skaters

Dogtown: the legend of the Z-Boys
Stecyk, Craig
New York City : Burning Flags Press cop. 2000

 
A primers 70, l’esport del monopatí havia quasi desaparegut. Un grup de nois de L.A. (the Z-Boys) van decidir dur tot allò que feien en el surf al carrer. Dogtown La llegenda dels Z – Boys és un estudi fascinant de com un esport de carrer va conquerir el món. Aquestes són les històries i les imatges d’un temps que no només va inspirar a una generació: va canviar la manera que la gent mirava el món underground de l’skate.
 


 


 
On board graphics in boarding culture - Skaters
 
On board : graphics in boarding culture
concept and design: Anna Blanco
Barcelona : Index Book, 2014

 
La cultura de les taules (longboard, skate, snow i surf) ha estat durant molt de temps a l’avantguarda del disseny contemporani innovador. Una autèntica cultura pròpia. On Board reuneix un ampli ventall d’obres i les mostra aquí, amb un format únic i molt visual. Les taules són les veritables protagonistes, creant una veritable exposició.


 


Sounds of two eyes opening Southern California life skate

Sounds of two eyes opening : Southern California life : skate, beach, punk 1969-1982. Spot
Los Angeles, CA : Sinecure, cop. 2014

 
Si ets dels que pensa que això de l’skate és cosa de nois, aquí tens un llibre que et farà veure-ho de manera diferent. Des dels seus inicis, l’escena ha estat tant d’ells com d’ELLES.
 


 


 

Locals only : California skateboarding 1975-1978

Locals only : California skate boarding 1975-1978. Holland, Hugh
Brookyn : Vice Books cop. 2010

Hugh Holland és un fotògraf americà que durant la dècada dels 70 es va dedicar a documentar tota la cultura del món de l’skate i el que l’envolta. Gairebé per casualitat va realitzar un documental sobre els seus orígens a Califòrnia.
 


 


 

Full bleed : New York city skateboard photography

Full bleed : New York city skateboard photography
Brookyn : Vice Books cop. 2010

Amb aquest llibre fem un salt Coast to Coast: deixem enrere l’univers assolellat de Califòrnia per endinsar-nos en la jungla de la gran Nu Yorica. Fer skateboard per la ciutat de NY és una experiència singular. És impossible no sentir la magnitud del paisatge, i amb la ciutat en constant moviment, l’skating és alhora estimulant i summament perillós. No hi ha manera correcta o incorrecta per navegar en aquest vast territori. Només una cosa és certa: els patinadors i les imatges produïdes són del tot singular.
 


 


 

The Skateboard art of Jim Phillips

The Skateboard art of Jim Phillips
Atglen : Schiffer Publishing, cop. 2007

Aquesta retrospectiva de l’art del monopatí de Jim Phillips bombardeja al lector amb cobertes de colors, logotips, publicitat, art i disseny d’anuncis, fotografies, i adhesius per a il·lustrar la història de l’skate.
 


 

biblioteques-de-Barcelona
 

Escrit per | Biblioteca Vila de Gràcia

La Biblioteca Vila de Gràcia es troba al bell mig de la vila de Gràcia, al centre de la ciutat. L'equipament es va inaugurar el maig del 2002 i ocupa un edifici de l'arquitecte Josep Llinàs, i es va dissenyar per ser la biblioteca de proximitat del barri de la vila de Gràcia i del Camp d'en Grassot. Disposa de 1.029 metres quadrats distribuïts en cinc plantes.

2 Comentaris

 1. Faye

  23 març 2017 at 18:11

  Quin luxe poder disposar de llibres tan especialitzats!
  És un fons de creació recent?
  Aprofito per suggerir la compra d’algun dels llibres del fotògraf i skater Ed Templeton:
  http://ed-templeton.com/books/wayward-cognitions/
  😉

 2. Biblioteca Vila de Gràcia

  24 març 2017 at 11:23

  Moltes gràcies pel seu comentari. El fons és de creació recent tal com diu. Per aconseguir la major part dels llibres s’ha hagut de fer una feina important de cerca i esperar bastant temps a que el distribuïdor localitzés el lloc de compra, en molts casos d’importació. Hi ha una ínfima quantitat traduïda al català o castellà. Tindrem en compte la seva demanda de compra sobre l’Ed Templeton per a futures compres.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *