4

El hombre montaña - Séverine Gauthier

Gauthier, Séverine
El Hombre montaña

Barcelona : Norma, 2016

 
Què és la vida sinó un viatge? La pèrdua d’un ésser estimat o el pas al món adult no sempre és un pas fàcil de fer però, inevitablement, formen part del que anomenem vida i moltes vegades, simplement passa, sense que puguem fer-hi res per evitar-ho.

El Hombre montaña és una història que comença amb l’últim viatge de l’avi muntanya, un avi que porta a la seva esquena les muntanyes del món. I aquestes muntanyes han crescut tant que pesen massa per l’esquena d’aquest avi i, fins i tot, el vent ja no el pot portar. Està cansat i sap que ha arribat el moment. Però el seu nét no està d’acord, ja que també vol acompanyar al seu avi en aquest darrer viatge. Junts han recorregut tants camins i diferents llocs de tot el món, que no entén per què aquesta vegada ha de ser diferent. Ell vol continuar al seu costat vivint més aventures.
 

avi1
 
Per això, li proposa al seu avi fer un viatge tot sol per anar a buscar al vent més fort, aquell que s’amaga en la muntanya més alta del món i que segurament, el podrà aixecar i ajudar-lo a moure’s una altra vegada. Diuen que aquest vent bufa tan fort que ningú el pot resistir durant molt de temps…, així que segurament podrà ajudar al seu avi.
 

“Y, si me esperas, nos iremos juntos. El viento te empujará y tu último viaje será como el primero”

 
Però aquest viatge no serà fàcil sobretot per un nen petit com ell. Afortunadament trobarà tota una sèrie de personatges que l’ajudaran i l’ensenyaran moltes coses. Però clar, ell com encara és molt petit, hi ha conceptes que encara no entén massa bé…
 

avi2
 
Però a poc a poc, el que en principi resulta ser un viatge per trobar aquest vent que bufa fort al cim de la muntanya més antiga, s’acaba convertint en un viatge d’aprenentatge. Un arbre, una cabra o unes pedres (atenció a les seves carreres boges…) seran els acompanyants en aquesta història que amaga secrets que, només si teniu els ulls i les orelles ben obertes, sereu capaços de descobrir.
 

viatge
 
Séverine GauthierSéverine Gauthier és l’autora d’aquest còmic i és qui signa el seu guió. Va néixer a Reims, França, l’any 1977 i reconeix haver estat influenciada per la literatura infantil anglosaxona, especialment d’autors com Roald Dahl i Shel Silverstein (al bibarnabloc ja vam recomanar el seu conte L’arbre generós).
 

El dibuix d’aquest llibre també està fet per la francesa Amélie Fléchais, una il·lustradora especialitzada en contes infantils i que és la parella perfecta per la història de Gauthier. Les seves il·lustracions són tendres i simpàtiques i li donen al conjunt de la història aquest punt oníric de fantasia.
 

avi3
 
En definitiva, aquest còmic infantil és una petita joia i són d’aquests llibres que conviden a llegir i rellegir de tant en tant (i és apte per totes les edats!). Un guió breu i senzill ajudat per unes magnífiques il·lustracions, es complementen a la perfecció per crear un relat fantàstic on d’una manera, elegant i delicada, ens explica l’acceptació de la mort. Perquè la vida també és, d’alguna manera, un viatge…

Per cert, ja he dit que m’han encantat les carreres boges de les pedres?…
 

avi5
 

Escrit per | Mr Hyde

Sóc la part oculta del Dr. Jekyll... o era a l'inrevés? Es comenta que vaig ser creat per un tal Stevenson, quan més aviat va ser al contrari, encara que això és un secret. Vaig estudiar amb el gran Doctor Tenma, m'agrada la música de Hyde i tinc un gat anomenat Schrödinger. Per cert, dintre meu hi ha la Marian, una devorallibres de la Biblioteca Horta - Can Mariner.

4 Comentaris

 1. Olímpia

  30 març 2017 at 16:15

  Què bonic, què bonic, fer un símil amb el vent, la seva força i la vida i el pas del temps…
  Vaig a llegir-lo!

 2. Mr Hyde

  6 abril 2017 at 16:05

  Espero que t’agradi olímpia 🙂

  Gràcies pel teu comentari!

 3. Carla Nuchi

  26 abril 2017 at 15:23

  Quina bellesa!!!

  • Mr Hyde

   27 abril 2017 at 13:52

   sí, és un còmic d’una gran bellesa 🙂

   Gràcies pel teu comentari!

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.