Còmics infantils per a qualsevol edat

Còmics infantils

Aprofitant la coincidència amb el festival de còmic, hem preguntat al personal de biblioteques quins són els seus còmics infantils favorits, els que recomanarien amb els ulls tancats.

Voleu saber quins són els que més ens agrada llegir?, aquí els teniu:
 


 

13  rue del Percebe  Còmics infantils
 
Ibáñez, Francisco
13, Rue del Percebe

La primera pàgina va ser publicada a la revista Tío Vivo (6 de març de 1961) i aviat va adquirir enorme popularitat per la seva estructura nova i inusual. Només podem dir que ens encanta.

 


 

Mortadelo y Filemón - Francisco Ibañez - Còmics infantils
 
Ibáñez, Francisco
Mortadelo y Filemón

El còmic més popular de Franciso Ibáñez. Conta les peripècies de dos agents de l’organització secreta TIA (Tècnics d’Investigació Aeroterràquia). La sèrie es va poder veure per primera vegada a la revista Pulgarcito, el dia 20 de gener de 1958. Des de llavors ha captivat a nens i nenes de totes les edats.

 


 

Asterix - - Còmics infantils
 
GoscinnyUderzo
Astèrix

Un altre clàssic creat pel dibuixant Albert Uderzo i el guionista René Goscinny. És probablement el còmic francès més popular del món. Les aventures tenen sempre com a punt de partida un poblet de la Gàl·lia romanitzada els habitants del qual, posseïdors d’una poció màgica que els fa invencibles, són inútilment assetjats pels romans. Aventures per riure sense parar.

 


 

Tintin - Còmics infantils
 
Hergé
Tintín

Creat pel dibuixant belga Georges Remi, més conegut com a Hergé. Les seves aventures es van començar a publicar per fascicles a la revista Le Petit Vingtième l’any 1929. Es tracta d’un jove reporter intrèpid que, acompanyat del seu inseparable gosset Milú, s’embarcarà en un seguit d’aventures que el portaran pels cinc continents enfrontant-se sovint a tota una colla de malvats (Rastapopoulos, Allan, el doctor Müller, etc.) envoltat dels seus amics, que anirà coneixent amb el temps, com el capità Haddock, el professor Silvestre Tornassol o els poc afortunats detectius Dupond i Dupont, entre d’altres. Una obra mestra.

 


 

bone1
 
Smith, Jeff
Bone

Els Bone es caracteritzen per ser uns éssers blancs, calbs i amb grans nassos. Després de creuar un desert apareixen en una misteriosa vall. Ràpidament es veuran immersos en una heroica aventura per tal de salvar la vall. Aventures d’un altre món.

 


 

Cavall Fort - Còmics infantils
 
Cavall fort

Una revista quinzenal en llengua catalana i de còmic en català, destinada a infants i joves. Segueix un model allunyat del consumisme i de les capçaleres que funcionen com a activitat comercial. En som fans.

 


 

Hilda gigante 01
 
Pearson, Luke
Hilda
Granada: Barbara Fiore, cop. 2013

Esperits del mar, gegants, estranys homes de fusta i trols. Les excursions de la Hilda mai es limiten al regne de l’ordinari. Aquesta lectura ens ofereix unes quantes sorpreses, encara que, com bé diu Hilda: «així és la vida de l’aventurer». Un emocionant conte per a nens i adults.
[Llegir +]

 


 

dib00koma02_es
 
WazemPeeters
Koma
Madrid : Dibbuks, cop. 2006

Una narració fabulosa amb aroma de gòtic industrial i petites notes de steampunk. Koma és un còmic infantil, intel·ligent i brillant, que permet gaudir d’una lectura adulta més profunda.
[Llegir +]

 


 

El vampir va a l'escola - Joann Sfar - Còmics infantils
 
Sfar, Joann
El petit vampir

Barcelona [etc.] : Alfaguara, 2005

“Els vampirs són lliures com l’aire. Volen, es poden convertir en rates, en llops, en ratpenats, fins i tot poden mossegar les noies i xuclar-los la sang sense que les seves mares els renyin.
– Francament, Vampir, què vols que et digui…
– No tens res millor a fer que anar a l’escola?”
[Llegir +]

 


 

Dr. Slump - Còmics infantils
 
Toriyama, Akira
Dr. Slump

Dr. Slump narra les aventures del professor Senbei Norimaki i de la seva creació, un robot amb forma de xiqueta de 13 anys anomenada “Arale”. Hoyoyo!
[Llegir +]

 


 

Els diaris de Cirera
 
Chamblain, Joris
Els diaris de Cirera

Una autèntica meravella per a xiquetes, xiquets i adult! Us recomane els quatre!

 
Bones lectures!
 

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

9 comentaris a “Còmics infantils per a qualsevol edat”

  1. Raquel Martínez

    Llegir còmics en edat infantil és una bona manera d’endinsar-se en el món de la lectura. Quan jo era petita, recordo que a la biblioteca de l’escola vaig descobrir el món de’n Yakari, un petit indi que tenia l’habilitat de parlar amb els animals. M’encantava i encara avui en dia, quan vaig a la biblioteca i trobo algun dels seus volums per casualitat, m’arrenca un somriure i em transporta a la meva infància..a aquella petita biblioteca del pis d’adalt.

  2. Em sembla del tot imprescindible que en aquest llistat aparega “Els diaris de Cirera”. Una autèntica meravella per a xiquetes, xiquets i adult! Us recomane els quatre!

  3. Cal reivindicar la tasca de Cavall Fort en la divulgació del còmic per a diversesgeneracions. Filemó (no Mortadelo y Filemó, sinó el Philémon de Fred), Gil Pupil·la, Valerian, Benet Tallaferro… Còmics meravellosos publicats per entregues a la revista. Jo els vaig descobrir fa 40 anys!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.