Desmarca’t hi ha alternatives

Biblioteca Trinitat Vella-J. Barbero Fa 8 mesos Adults, Guies
0

Cicle Desmarca't abril-maig 2017
 
El cicle de xerrades Desmarca’t: hi ha alternatives vol mostrar iniciatives encaminades a repensar altres formes de satisfer les necessitats humanes de serveis i consum, a promoure el desenvolupament personal i social, i, també, a aconseguir una societat més justa, solidària i sostenible amb el seu entorn. La democratització de l’economia ha de mirar per l’autogestió dels principals sectors productius, per la reconversió ecològica de l’activitat econòmica, pel control públic i democràtic del sector financer, pel repartiment de la feina —perquè treballar menys signifiqui treball per a tothom—, i pel desenvolupament d’uns serveis públics, universals i de qualitat que assegurin a les persones les seves necessitats bàsiques.

En el cicle trobarem un ventall de propostes al voltant de l’economia social i solidària, el cooperativisme, el consum responsable, les finances i assegurances ètiques, altres formes de fer habitatge… i d’un canvi de model que posa l’economia al servei de les persones i no les persones al servei de l’economia. La guia de lectura que us oferim vol acompanyar el cicle amb un seguit de documents que trobareu a les biblioteques de Barcelona i que aborden aquests temes alhora que qüestionen la realitat que ens envolta, presenten projectes que reïxen i donen pistes que permeten orientar aquest canvi.

 


 

Escrit per | Biblioteca Trinitat Vella-J. Barbero

La biblioteca Trinitat Vella-J. Barbero és fruit d'una llarga reivindicació dels veïns de Trinitat Vella. Aquest és un dels motius que porti el nom de José Barbero, membre de l'Associació de Veïns de Trinitat Vella, que va morir de manera sobtada l'any 2009. La seva lluita pel barri i pels drets dels veïns de Trinitat Vella van marcar el seu dia a dia, de manera que posar el seu nom a la biblioteca és una manera de retre-li homenatge a ell i a la resta de veïns que han fet de la lluita per la millora del barri una tasca diària.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *