0


 
Per naturalesa, tots els còmics posen en relació imatge i text. El que no sempre s’aconsegueix és que aquesta relació d’imatge i text, a més a més, interrelacioni perfectament amb el concepte que l’autor o els autors de l’obra volen transmetre. La sèrie Parker de Darwyn Cooke (1962-2016) destaca en aquest sentit aconseguint una compenetració de la trama, el text i les formes total que ens permet endinsar-nos en el món de la delinqüència i posar-nos a la pell del protagonista, el formidable Parker, al llarg de la lectura de totes les seves pàgines.
 

Parker de Darwyn Cooke
 
El pare d’aquest brutal però ponderat personatge és l’escriptor Richard Stark, pseudònim de Donald Westlake (1933-2008). Actualment no gaire conegut, Westlake comença la saga de 24 novel·les policíaques l’any 1962 amb la novel·la The Hunter, traduïda al castellà per El cazador. Sota el pseudònim de Stark i entre els anys 1962 i 2008 Donald Westlake escriu fins a 24 novel·les protagonitzades per Parker, algunes de les quals han estat adaptades al cinema.
 


 
Ja mort el prolífic escriptor i com si es tractés d’un homenatge pòstum, al juliol del 2009 apareix la primera adaptació al còmic per part de Darwyn Cooke a partir de la novel·la inicial, El cazador, primer dels quatre volums que composen la sèrie: El cazador (2009), La compañía (2010), El golpe (2012) i Matadero (2013). Per desgràcia, la carrera i la vida d’aquest brillant autor de còmics va arribar al seu final el 2016. Ens resta, però, aquest fantàstic treball que dibuixa un universal del món de la delinqüència on, malgrat tot, hi té cabuda la coherència, l’honor i la fidelitat.
 

Text: Guillem Cañameras

Escrit per | Biblioteca Jaume Fuster

La Biblioteca Jaume Fuster, obra de l'arquitecte Josep Llinàs, va obrir les portes el 13 de novembre de 2005. Porta el nom de l'escriptor Jaume Fuster (Barcelona, 1945-1998). Escriptor i guionista, traductor i membre actiu de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Fuster va estar estretament vinculat a la realitat social i cultural de Barcelona, i va donar la categoria de clàssic a la novel·la de gènere en català.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *