Nazario és un dels pioners del còmic underground a l’estat espanyol, un dels millor artistes de Barcelona i un destacat pintor, escriptor i fotògraf. Entre les seves obres destaquen La Piraña divina, San Reprimonio y las pirañas, Turandot, Alí Babá y los 40 maricones, Mujeresraras, Plaza Real safari i l’obra gràfica completa d’Anarcoma, que Ediciones La Cúpula ha reeditat recentment.

Nazario va impartir la ponència inaugural Vida d’un dibuixant underground a la 2a Jornada de Còmic i Biblioteques organitzada per Biblioteques de Barcelona, Biblioteques de L’Hospitalet, Diputació de Barcelona i Grup Còmic realitzada el 23 de febrer de 2017 a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra.
 

 
 

 

 

Bibliografia

NAZARIO

 

 

Vida de los más excelentes historietistas

Vida de los más excelentes historietistas

Bago González, Adrián / Parra, Rene / Puchalski, Victor / Sebastián, César
Valencia: Inefable Tebeos [etc.], cop. 2015

Nazario - Los Años 70 vistos por Nazario y sus amigos

Los Años 70 vistos por Nazario y sus amigos

Castellón: Ellago, cop. 2004

 

Nazario - Alí Babá y los 40 maricones

Alí Babá y los 40 maricones

Barcelona: La Cúpula, 2001

 San Nazario y las pirañas incorruptes

San Nazario y las pirañas incorruptas

Barcelona: La Cúpula, 2001

 

Nazario - Plaza Real safari

Plaza Real safari

Madrid: VOSA, 1995

Nazario - Mujeres raras

Mujeres raras

Barcelona: La Cúpula, 1988

 

Nazario - Anarcoma

Anarcoma

Barcelona: La Cúpula, 1983

Nazario - Anarcoma 2

Anarcoma 2

Barcelona: La Cúpula, 1987

 

Escrit per | Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra

La Biblioteca Ignasi Iglésias es va obrir al públic la tardor del 1935. Per les circumstàncies històriques de l'època, pocs mesos després, l'abril del 1936, se'n va fer una altra inauguració amb més protagonisme polític i ressò mediàtic. Durant 55 anys va ocupar el segon pis de l'Ajuntament del districte i va esdevenir un centre de referència per a tot el barri.El setembre del 2002 es va instal·lar a Can Fabra, l'edifici rehabilitat de l'antiga fàbrica de fils Coats Fabra. En aquest moment la biblioteca va passar a anomenar-se Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *