1

Gloria Fuertes
 
Durant la tardor de l’any passat, algunes de les escoles del barri coordinades pel Centre de Recursos Pedagògics van mostrar el seu interès per realitzar una activitat conjunta que tingués com a nucli la biblioteca Nou Barris.

Aprofitant que l’any 2017 es celebraria el centenari del naixement de Gloria Fuertes, es va pensar que aquesta podia ser una bona ocasió per treballar la poesia amb els infants de les escoles del barri.

D’aquesta col·laboració van sortir les activitats que el passat dimarts 9 i dimecres 10 de maig, dins del marc de la Festa Major del barri, van realitzar les escoles Àgora, Aiguamarina, Calderón de la Barca, Ferrer i Guàrdia, Mestre Morera, Palma de Mallorca, Prosperitat, Splai, Timbaler del Bruc i l’entitat ASENDI.

Durant tot el matí dels dos dies, els alumnes, per grups, van poder realitzar l’activitat Llegint en veu alta a… Gloria Fuertes, un recital de poemes infantils, que es va fer a l’exterior de la biblioteca, perquè tothom qui volgués en pogués gaudir. Les lectures van ser traduïdes a la llengua de signes i també es van llegir poemes en Braille.
 


 

A la biblioteca vam preparar un taller de construcció de poesia. Aprofitant la gran producció literària de la poetessa homenatjada, vam escollir alguns poemes, que podien resultar atractius per al nens i nenes que ens visitaven, i els vam deconstruir, és a dir, els noies i noies van haver de refer els poemes desmuntats, per versos. Un cop reconstruïts vam poder comparar els resultats amb el poema original.
 


 

La part més creativa d’aquesta jornada va ser la realització d’un taller de xapes on els alumnes podien fer les seves creacions amb poemes i dibuixos que després se les podien emportar posades. Aquesta activitat es va realitzar dins del pati de la seu del districte.

Van ser dues jornades molt intenses, tant per les escoles com per la biblioteca, i la valoració va ser molt positiva. Els nois van participar molt activament i van descobrir aquesta escriptora, que ja era morta quan ells van néixer, però que està molt present a la memòria dels seus pares i mares.
 

Escrit per | Meggie Folchart

Quan la Meggie llegeix una història els personatges salten fora de la pàgina, un poder heretat que la fica en força problemes. Sóc la Isabel de la Biblioteca Nou Barris.

1 Comentari

  1. Víctor González

    19 juny 2017 at 14:51

    Molt recomenable el llibre de Blackie Books!

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.