Yo, Simon, homo sapiens de Becky Albertalli

Yo, Simon, Homo Sapiens - Becky Albertalli

Avui, 28 de juny, es commemora el dia internacional de l’alliberament de l’orgull LGBTI, i des del Bibarnabloc ens hi volem afegir a la celebració amb el llibre Yo, Simon, homo sapiens, de Becky Albertalli.
 
Yo, Simon, Homo Sapiens - Becky Albertalli

Albertalli, Becky
Yo, Simon, homo sapiens
Barcelona [etc.] : Urano, 2016

 
En Simon és un noi de 17 anys que estudia a l’institut, té molts amics i estudia teatre, però amaga un secret: en Simon és gai i resulta que encara no ho ha dit a ningú. Tot el seu món canvia quan en Martin, un company que va a classe de teatre, li comenta que ha vist que estava consultant un compte de correu electrònic que no estava al seu nom a l’ordinador de l’escola. I, a través d’aquest compte de correu, en Simon, sota un pseudònim, s’escriu amb en Blue, un altre noi de l’escola que també és homosexual. Justament, en aquests correus electrònics queda reflectit l’orientació sexual del protagonista.

A en Martin li agrada l’Abby, una de les millors amigues del Simon, i, si l’ajuda a aconseguir que l’Abby es fixi en ell no dirà res sobre l’homosexualitat d’en Simon, però si no l’ajuda enviarà a tothom les captures de pantalla dels correus electrònics.

En Simon no sap què fer, si acceptar el xantatge o negar-s’hi. Vosaltres que faríeu si us trobéssiu a la pell d’en Simon?

Becky Albertalli
Becky Albertalli

L’autora, Becky Albertali, és psicòloga clínica, ha fet teràpia a adolescents i també ha col·laborat en grups d’ajuda per a joves LGTB. A més a més, segons la mateixa autora, va començar a escriure des que era petita, i amb 12 anys va escriure i dirigir una obra de teatre, tot i que l’experiència no va ser gaire positiva. Actualment ha deixat momentàniament la psicologia per dedicar-se més al món de la literatura. Yo, Simon, homo sapiens és la seva primera novel·la. Aquest any 2017 ha publicat als Estats Units la seva segona obra titulada The up side of unrequited.

El que més sorprèn de la novel·la és el títol. El títol original és Simon vs the homo sapiens agenda. On es fa un doble joc de paraules entre homo: homínid i homosexual.

És una novel·la optimista que relata una història d’amor virtual i ajuda els joves i pares en l’anomenada sortida de l’armari.

Actualment s’està preparant el rodatge de l’adaptació cinematogràfica d’aquesta novel·la dirigida per Greg Berlanti, el creador de les sèries Arrow i The Flash. Esperem que aviat s’estreni a les nostres pantalles!

Desitgem que us agradi la novel·la i us deixem amb unes paraules de Rocío Carmona editora de Puck.

 

 

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.