0

Imperdibles
 
Què són els Imperdibles? Són aquells discos, documentals o llibres que considerem que no t’hauries de perdre si t’agrada la música i no tens prejudicis.

Qui decideix què mereix ser un imperdible? Un equip intermitent de persones que estan o han passat en algun moment per la Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles, apassionats per la música i amb gustos molt diferents. Això es tradueix en una selecció molt subjectiva i eclèctica.

Quan va començar el butlletí? Ara fa sis anys que vam encetar aquest projecte amb l’objectiu de treure a la superfície el que ens semblava interessant de la col·lecció de música. Hem publicat 32 números, amb prop de 250 artistes ressenyats.

En què han canviat els Imperdibles? El butlletí no ha deixat d’evolucionar des dels seus inicis, però darrerament hem estrenat un format únicament en línia, amb nou disseny i imatge, que vol aglutinar totes les iniciatives musicals de la biblioteca.

Entre les novetats hi ha un apartat dedicat al cicle en viu i en directe (actuacions en format acústic a l’hora de tancar) i les llistes del nostre perfil a Spotify. També incorporem una secció on volem fer-nos ressò d’equipaments que tenen alguna especialització musical i on ells mateixos ens recomanaran un disc del seu fons. De moment ens hem fixat en el fons de música electrònica de la Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet i en l’especialització de jazz i blues de la Biblioteca Vallcarca i els Penitents-M. Antonieta Cot.

A banda de les habituals recomanacions escollides d’entre les novetats de la biblioteca, conservem una de les seccions estrella del butlletí,  L’imperdible de…, on diferents músics recomanen els seus discos favorits d’altres artistes. Fins al moment han col·laborat una vintena de músics, entre ells Ainara LeGardon, Ferran Palau, Guillamino, Las Ruinas, Hidrogenesse, La Yegros, Carlos Cuevas o Soledad Vélez.

Us presentem el darrer número, que compta amb la col·laboració de Miqui Puig. Per veure-ho a pantalla completa cliqueu aquí.

Imperdibles número 32

Els números anteriors del butlletí es poden consultar en aquest enllaç.

Escrit per | Dark side of the mushroom

Vaig néixer en un petit garatge de San José, a la Califòrnia hippie dels anys 60. Vaig créixer escoltant rock d'aquí i d'allà, deixant-me influir pels sons d'orient i d'occident. He fet un viatge psicodèlic en el temps i ara treballo a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.